Ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφτηκε τους δημοσιογράφους του «Φιλελεύθερου» στο Τ.Α. Εξαρχείων

Ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφτηκε τους δημοσιογράφους του «Φιλελεύθερου» στο Τ.Α. Εξαρχείων

Τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, μετά τη μήνυμα του Πάνου Καμμένου, επισκέφτηκε αργά το απόγευμα ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Κ. Κικίλιας συνομίλησε μαζί τους και ενημερώθηκε για το τι έχει συμβεί, προκειμένου να ενημερώσει και τη  ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για τους - όπως αναφέρει και η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της: «τραμπουκισμούς και επίδειξη αλαζονείας και αυταρχισμού από την κυβέρνηση κατά των δημοσιογράφων που ανέδειξε την κατασπατάληση του πακτωλού των κοινοτικών κονδυλίων χρημάτων στο μεταναστευτικό».

Η μήνυση του Πάνου Καμμένου αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια αλλά και συνολικά στον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών και άλλων πόρων που σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου αγγίζουν τα 1,6 δισ. ευρώ.

Η σύλληψη των δημοσιογράφων έχει προκαλέσει σάλο στον πολιτικό κόσμο και στην κοινή γνώμη, με εξέχοντες προσωπικότητες από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο να μιλούν για την αναγκαιότητα να καταργηθεί.   

Αξίζει να αναφερθεί ότι νωρίτερα είχαν μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ), οι τρεις δημοσιογράφοι  έχοντας ενημερωθεί σχετικά με τη μήνυση και εκκίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και αφού παρέμειναν στις οικίες τους αναμένοντας τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, τα οποία το πρωί εμφανίσθηκαν στα γραφεία του Φιλελεύθερου (που όμως είναι κλειστά σήμερα) και του Liberal αναζητώντας τους.