Την ερχόμενη εβδομάδα δημοσιοποιούνται (επιτέλους) τα πόθεν έσχες

Την ερχόμενη εβδομάδα δημοσιοποιούνται (επιτέλους) τα πόθεν έσχες

Ώρα πόθεν έσχες στη Βουλή! Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων για το έτος 2013 (χρήση 2012). Οι ορκωτοί λογιστές ολοκλήρωσαν τον σχετικό έλεγχο και έτσι πλέον άνοιξε ο δρόμος, ώστε να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Βουλής. Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα έτη (2014, 2015) οι ορκωτοί λογιστές συνεχίζουν το έργο τους, ώστε όσο το δυνατόν συντομότερα να δρομολογηθεί η δημοσιοποίησή τους.    

Την ίδια ώρα, στην δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας όπου θα αναρτώνται οι ισολογισμοί των κομμάτων προσανατολίζεται η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, όπως αποφασίστηκε σε πρόσφατη συνεδρίασή της. Για να συμβεί βέβαια αυτό θα πρέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, να λυθούν κάποια διαδικαστικά προβλήματα και ως εκ τούτου το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν από την επιτροπή οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, προκειμένου να βρεθεί κοινή συνισταμένη.

Επίσης, λάδι έβγαλε η επιτροπή πόθεν έσχες τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα των «Νέων» σχετικά την συμμετοχή του στην εταιρεία «Αγνάντι» ΟΕ. Όπως αποφασίστηκε η υπόθεση μπήκε στο αρχείο μετά την σχετική εισήγηση αρεοπαγίτη της επιτροπής, ενώ στην σχετική ψηφοφορία μειοψήφησε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης. Υπενθυμίζεται, ότι η εφημερίδα έχει παρουσιάσει και  το πλήρες κείμενο του εγγράφου που αποδεικνύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εταίρος στην Αγνάντι ΟΕ μέχρι τον Ιανουάριο του 2010.

Αλέξανδρος Διαμάντης