Ο ανασχηματισμός της... Παπακώστα!

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, 18:31
-A +A
Ο ανασχηματισμός της... Παπακώστα!

Ο τελευταίος ανασχηματισμός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιβεβαιώνει το γεγονός πως βρίσκεται σε αποδρομή καθώς και ότι ο Αλέξης Τσίπρας από ισχυρό χαρτί έχει μετατραπεί σε Πρωθυπουργό υπό επιτροπεία από τις κυρίαρχες τάσεις του κόμματός του.

Ένας ανασχηματισμός που έχει προαναγγελθεί πριν τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια και κατά δήλωση του Αλέξη Τσίπρα παρατάθηκε «για να μη χαλάσουν τα μπάνια του κόσμου» ανακοινώθηκε χωρίς εκπλήξεις και κυρίως χωρίς να υπάρχει καμιά ουσία, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι έγινε απλά διότι έπρεπε να γίνει.

Κύριο χαρακτηριστικό η προσπάθεια επικοινωνιακού χειρισμού μιας ενσωμάτωσης προσώπων που δεν εκπροσωπούν τίποτα και μόνο κατά δήλωσή τους αποτελούν τη συνέχεια του Καραμανλισμού. Το μόνο που προσφέρουν επί της ουσίας ως αντάλλαγμα για μια υπουργική θέση είναι η βουλευτική έδρα, την οποία απέκτησαν έχοντας εκλεγεί όχι απλά με ένα κόμμα αλλά με αυτό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αυτό που προκύπτει από τον ανασχηματισμό είναι το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται υπό επιτροπεία. Ο Πάνος Σκουρλέτης επιβλήθηκε στο τέλος από μια ομάδα προσώπων που έχουν λόγο και ρόλο κυρίως στο κόμμα. Και επιβλήθηκε ως πρόσωπο αφού ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να αποδεχτεί όλους τους όρους που έθεσε και τους οποίους αρχικά είχε απορρίψει. Οι πιέσεις ήταν τόσο ισχυρές που υπαναχώρησε δίνοντας τη θέση του γραμματέα με αντάλλαγμα να μην υπάρξουν, τουλάχιστον συντεταγμένα αντιδράσεις στην πρόθεσή του να εντάξει στο νέο κυβερνητικό σχήμα πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

«Ουσιαστικά» σημειώνουν στελέχη, που γνωρίζουν πράγματα και πρόσωπα στο ΣΥΡΙΖΑ, «αντάλλαξε το κόμμα με την έδρα της Παπακώστα» μπροστά στο άγχος να στηρίξει το επικοινωνιακό αφήγημα της διεύρυνσης της κυβέρνησης του.

Η προσθήκη της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου αποτελεί μια κίνηση για να δικαιολογήσει το διορισμό της Κατερίνας Παπακώστα δεδομένου ότι και από την πολιτική απέχει και έδρα δεν διαθέτει, ενώ ένα ακόμη πρόσωπο από το ΠΑΣΟΚ είναι και η Μυρσίνη Ζορμπά που τοποθετήθηκε στη θέση της Λυδίας Κονιόρδου. Η κ. Ζορμπα διετέλεσε στο παρελθ΄ν

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός πως βρέθηκε εκτός κυβέρνησης και ο Σταύρος Κοντονής παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στην πρώτη γραμμή σε διάφορες υποθέσεις αλλά και η υπουργοποίηση της μέχρι το πρωί διευθύντριας του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη η οποία ανέλαβε το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Επί της ουσίας ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε αποτελεί τον καθρέπτη της σημερινής κατάστασης των δύο κομμάτων της πλειοψηφίας και της ένδειας προσώπων αφού στην πλειοψηφία του υλοποιήθηκε με την ανακύκλωση προσώπων. 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα