Ο Αν. Σαμαράς στο προεδρείο του Κέντρου Wilfred Martens

Ο Αν. Σαμαράς στο προεδρείο του Κέντρου Wilfred Martens

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα είναι στο εξής ένας από τα μέλη του προεδρείου του Κέντρου Wilfred Martens, που αποτελεί το think tank για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

Στο προεδρείο που θα συγκροτηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες όπου και θα παραβρεθεί ο πρώην πρωθυπουργός, θα συμμετάσχει μικρός αριθμός προσωπικοτήτων του ΕΛΚ, που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο: πρώην πρωθυπουργοί ή πρώην επικεφαλής της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσά τους θα είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς από την Ελλάδα, Μανουέλ Μπαρόζο από την Πορτογαλία (πρώην πρόεδρος της Κομισιόν), Ζακ Σαντέρ από το Λουξεμβούργο (επίσης πρώην πρόεδρος της Κομισιόν), Βαν Ρομπέι από το Βέλγιο (πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου), ο Καρλ Μπιλτ από τη Σουηδία και ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο από την Πορτογαλία. Στην ιδρυτική συνάντηση θα παραστούν ο πρόεδρος του ΕΛΚ Joseph Dole καθώς και ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ, Antonio Lopez-Isturiz.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την ιδρυτική συνάντηση θα είναι το Brexit και οι μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η δημιουργία του θεωρείται σημαντικό βήμα για την ενίσχυση και ανασυγκρότηση της ευρωπαϊκής χριστιανοδημοκρατίας.