Ο Αν. Λοβέρδος καλεί τον Ευ. Αποστολάκη να απαντήσει στα περί «γιάφκας ΣΥΡΙΖΑ» του Καμμένου

Ο Αν. Λοβέρδος καλεί τον Ευ. Αποστολάκη να απαντήσει στα περί «γιάφκας ΣΥΡΙΖΑ» του Καμμένου

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Πρωτοφανείς χαρακτηρίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος τις δηλώσεις Καμμένου περί γιάφκας ΣΥΡΙΖΑ που καρατομεί αξιωματικούς σε ερώτησή του προς τον νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ρωτά τον κ. Αποστολάκη έχει αντιληφθεί την ύπαρξη μιας τέτοιας γιάφκας, πως εξηγείται το γεγονός ότι οι επιλογές του που εισηγήθηκε στο ΚΥΣΕΑ καταγγέλλονται από τον έως χθες Υπουργό Άμυνας ως απολύτως κομματικές και προϊόν αδιαφανών διαδικασιών και αν προτίθεται να ενημερώσει την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Αναλυτικά η ερώτηση του Αν. Λοβέρδου:

Θέμα : «Πρωτοφανείς δηλώσεις του απελθόντα Υπουργού Άμυνας για τις κρίσεις ανώτατων αξιωματικών».

Ο έως πριν λίγες ημέρες Υπουργός Άμυνας, σε χθεσινές του δηλώσεις ( 28/01/2019 ), υποστήριξε πως στις Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχει «γιάφκα ΣΥ.ΡΙΖ.Α που καρατομεί αξιωματικούς».

Ερωτάσθε :

Α. Με την ιδιότητα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ που μόλις πριν είχατε και την τετραετή σας συνύπαρξη με τον κ. Καμμένο, είχατε αντιληφθεί την ύπαρξη μιας τέτοιας «γιάφκας» ;

B. Πως εξηγείται ( με «αι» κι όχι με «ε» ) ότι οι επιλογές σας, όπως τις εισηγηθήκατε στο ΚΥ.Σ.Ε.Α., για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καταγγέλλονται από τον έως χθες Υπουργό Άμυνας ως απολύτως κομματικές και προϊόν αδιαφανών διαδικασιών ;

Γ. Προτίθεστε να ενημερώσετε την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις;

Φωτογραφία intime news