Ο Αλ. Τσίπρας στήνει σενάρια συνωμοσίας...

Ο Αλ. Τσίπρας στήνει σενάρια συνωμοσίας...

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Το χαρτί των σεναρίων συνωμοσίας έπαιξε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να μεταθέσει τη συζήτηση από τη Συνταγματική Αναθεώρηση στο όνομα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός μόνο που δεν… αποκάλυψε το όνομα που, κατά τη θεωρία του, σκέφτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εκλογή του 2020,  αν και έσπευσε  να φωτογραφίσει  στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής.

Τα σενάρια συνωμοσίας του Αλ. Τσίπρα θέλουν τον πρόεδρο της ΝΔ ήδη να έχει μοιράσει οφίτσια με… υποσχετική. Εύλογη ήταν η απάντηση Μητσοτάκη, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί ο Τσίπρας έχει τέτοιο άγχος για το τι θα κάνει η ΝΔ στην επόμενη Βουλή θα είναι κυβέρνηση. «Κάνετε διαχείριση της ήττας σας κ. Τσίπρα. Μιλάτε για πρόσωπα αντί να μιλάτε για την θεσμική διαδικασία της αναθεώρησης. Πάλι καλά που δεν μου ζητήσατε και το ΑΦΜ του κ. Παυλόπουλου. Έχω άριστη σχέση με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον εκτιμώ και θεωρώ ότι επιτελεί πολύ καλά τα καθήκοντά του», είπε στον πρωθυπουργό που νωρίτερα έψαχνε το όνομα του επόμενο Προέδρου.

«Εγώ», είπε ο πρωθυπουργός, «έχω δηλώσει και έχω δεσμευτεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να είναι και στην επόμενη θητεία. Εσείς τι λέτε γι' αυτό το ζήτημα; Αποφεύγετε να τοποθετηθείτε. Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, δεν τον επιθυμεί για Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Εμπλέκοντας στη Συνταγματική Αναθεώρηση το όνομα του κ. Παυλόπουλου, συνέχισε τον ευτελισμό της Βουλής λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης ευελπιστεί ότι στην επόμενη βουλή θα έχει μαζί με το ΚΙΝΑΛ 151 βουλευτές, «για να καταφέρει να εκλέξει ΠτΔ, όχι τον Προκόπη Παυλόπουλο που  εμείς προτείνουμε αλλά κάποιον άλλον, ενδεχομένως κάποιο στέλεχος νυν ή σε αποστρατεία του ΚΙΝΑΛ»!

Αφού, λοιπόν, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αντιλήφθηκε ότι ο πρωθυπουργός θέλει να συνεχίσει τις κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις και να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα συμπέρανε το εξής: «Πρέπει να είστε πολύ απελπισμένος, για να πιάνετε στο στόμα σας τον τωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας»!

Ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα διατεινόταν ότι δεν παίζει με τους Θεσμούς, έκανε ακριβώς αυτό! Έπλεκε το εγκώμιο του κ. Παυλόπουλου επιχειρώντας έτσι να δημιουργήσει ένα σενάριο, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει συμφωνία Μητσοτάκη- Γεννηματά για την επόμενη Βουλή. Ξέχασε, βέβαια, ότι αυτό προϋποθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει την πλειοψηφία, που κλείνοντας τόσο την πρωτολογία σου όσο και την δευτερολογία του έλεγε και ξαναέλεγε ότι ο επόμενος ΠτΔ θα εκλεγεί με κυβέρνηση η οποία θα έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ!

«Σας ξεκαθάρισα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παίξει συγκεκριμένο παιχνίδι και θα προτείνει την ανανέωση του Π. Παυλόπουλου γιατί θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εσείς κ. Μητσοτάκη ενώ σας πέταξα το γάντι όχι δεν το σηκώσατε αλλά επί 56 λεπτά αποφύγατε να αναφέρετε ακόμα και το ονοματεπώνυμό του», είπε ο Τσίπρας στη δευτερολογία, επιμένοντας ευλαβικά στο σχέδιο του. Ένα σχέδιο που ήδη έχει βάλει μπροστά για να ξεχαστεί η Συνταγματική Αναθεώρηση και να ξεφύγει από το γεγονός ότι η ΝΔ τον έχει «κλειδώσει» μετά το «ναι» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την απεμπλοκή της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη διάλυση της Βουλής.