Ο Αλ. Τσίπρας «βλέπει» σχέδιο αιφνιδιασμού με διπλές κάλπες

Ο Αλ. Τσίπρας «βλέπει» σχέδιο αιφνιδιασμού με διπλές κάλπες

Για σχέδιο αιφνιδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ με διπλές κάλπες και στόχο την ισοπέδωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση στη Νίκαια το βράδυ της Πέμπτης, με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρεται σε μία «επικοινωνιακή φούσκα που κάποια στιγμή θα σκάσει».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο με διπλές κάλπες ώστε να ξεπεράσει τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η απλή αναλογική, με το επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει πως «αυτό είναι το σούπερ σχέδιό τους για να μας αιφνιδιάσουν και να ισοπεδώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Λοιπόν εγώ θέλω να πω ένα πράγμα. Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά αν ισχύει , αν ισχύουν αυτές οι σκέψεις δεν γίνονται γι αυτούς τους λόγους, αλλά γίνονται γιατί μάλλον οι άνθρωποι έχουν επίγνωση ότι έχουν κατασκευάσει μια φούσκα επικοινωνιακή».

Ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρθηκε και εναντίον των Μέσων Ενημέρωσης, υποστηρίζοντας πως «η επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης στηρίζεται και προβάλλεται από τα ΜΜΕ που την στηρίζουν», ενώ κατέληξε πως «όλες οι φούσκες, όσο κι αν πουσάρονται, κάποια στιγμή σκάνε».

Τέλος, ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε στο γεγονός ότι μπορεί να φιλοκυβερνητικά Μέσα να επικεντρώνονται στον δήθεν χαμό που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όμως ο πρωθυπουργός είναι αυτός που προσπαθεί να συνταιριάξει τις αντιφάσεις μέσα στο κόμμα του, γιατί όπως σημείωσε «εκεί έχουν τρία κόμματα στη συσκευασία του ενός». Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Θέλουν να βγάλουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κάνουν καλλιστεία. Ενώ είναι από την παράταξή τους ο Παυλόπουλος. Κάνουν καλλιστεία για το ποιον Πρόεδρο θα προτείνουν».