Ο Αλ. Τσίπρας επιμένει: «Οι μεταρρυθμίσεις της ΝΔ στοίχισαν ζωές»

Ο Αλ. Τσίπρας επιμένει: «Οι μεταρρυθμίσεις της ΝΔ στοίχισαν ζωές»

Υπερθεματίζει με την κινδυνολογία ο Αλ Τσίπρας 12 ημέρες πριν τις εκλογές και μετά τη δήλωση ότι το πρόγραμμα της ΝΔ «μυρίζει αίμα», που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, προχώρησε ακόμη περισσότερο και μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR δήλωσε ότι οι «μεταρρυθμίσεις της ΝΔ στοίχισαν ζωής».

Επενδύοντας στην πρόκληση φόβου και στην κινδυνολογία, χωρίς να διαθέτει άλλο αφήγημα εμφανίστηκε να εμμένει στη τακτική που η πλειοψηφία των πολιτών απέρριψε ήδη στις ευρωεκλογές.

Μάλιστα επιχειρώντας να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη που μίλησε για «αποκρουστικό λόγο» από την πλευρά του πρωθυπουργού σημείωσε πως δεν είναι αποκρουστικός λόγος όταν κάποιος «μιλά για τους κινδύνους να επιστρέψει η χώρα σε όλα έζησε».

«Αποκρουστικές» είπε «είναι οι πολιτικές που υλοποίησε ο Κυρ. Μητσοτάκης» όπως για παράδειγμα η διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλων, το κλείσιμο επιχειρήσεων και η ανεργία.

«Επικαλούμαι τη λογική και όχι το φόβο», είπε για να δικαιολογήσει τη στάση του και κάλεσε για πολλοστή φορά σε debate τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στο ΚΙΝΑΛ υποστηρίζοντας μάλιστα ότι την ώρα που όλα τα σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης «αγκαλιάζουν» τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα η κ. Γεννηματά στρέφεται στη ΝΔ.