Ο Αδ. Γεωργιάδης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε μάγοι και κόμμα μούρλια»

Ο Αδ. Γεωργιάδης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε μάγοι και κόμμα μούρλια»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μούρλια κόμμα χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης τρολάροντας την Κουμουνδούρου, αφενός για τη μείωση της εισφοράς των εφοπλιστών αλλά και την τακτοποίηση του ζητήματος των αιγιαλών. «Το 2014 ο κ. Στουρνάρας είχε φέρει μία παρόμοια ρύθμιση για την τακτοποίηση θεμάτων αιγιαλού.

Όταν ήρθε αυτή η ρύθμιση, από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ έγινε το έλα να δεις. Όχι μόνο μέσα στη Βουλή αλλά και σε διάφορους δήμους με ειδικές συγκεντρώσεις  και ομιλίες κατά του συγκεκριμένου άρθρου», είπε μιλώντας στην Ολομέλεια και πέταξε το μπαλάκι στους οικολόγους του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια να φτάσουμε στο 2019 για να  γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να προτείνει σήμερα στη Βουλή, « κι εσείς να ψηφίζετε αυτό που η κυβέρνηση Σαμαρά θα είχε κάνει πέντε χρόνια πιο πριν και  το Δημόσιο θα είχε εισπράξει ένα σκασμό λεφτά. Δεν  το κάνατε τότε  λόγω ιδεοληψίας, το κάνετε τώρα , είναι δείγμα ωρίμανσης της ευφυΐας σας επί το θετικότερο επί το σωστό»!

Λίγο αργότερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε ειδική μνεία στην εθελοντική εισφορά των εφοπλιστών που νομοθετήθηκε επί Αντώνη Σαμαρά και έφτανε στο ποσό των 140 εκατομμυρίων ευρώ. Για την ιστορία σήμερα στη Βουλή νομοθετήθηκε ότι το ποσό θα πέσει στα 40 εκατομμύρια ευρώ. 

«Οφείλω να ομολογήσω ότι και εγώ δεν είχα συνειδητοποιήσει το μέγεθος της κωλοτούμπας σας όσον αφορά την στάση σας απέναντι στους εφοπλιστές», υπογράμμισε αρχικά προσθέτοντας ότι η δική του άποψη, σε κάθε περίπτωση είναι ότι επειδή οι εφοπλιστές φέρνουν  πολύ μεγάλο συνάλλαγμα στη χώρα  και δεν θα  έπρεπε  να υπάρχει τέτοια εισφορά».

Ωστόσο συνέχισε λέγοντας ότι τότε «η κακιά  κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου ψήφισε την εθελοντική εισφορά 140 εκατομμυρίων ευρώ». «Πριν λίγες μέρες ο κ. Βενιάμης συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα στο μέγαρο Μαξίμου και κατέβασε  την εθελοντική εισφορά από τα 140 εκατομμύρια στα 75. Εγώ που ήμουν αντίθετος στην εισφορά από την αρχή είπα μπράβο στον Τσίπρα που μειώνει την εισφορά στο μισό», επισήμανε, χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «μάγους»!

«Χαίρομαι για αυτή την μεταβολή και την υπερψηφίζω. Όλα αυτά που λέγατε στα νιάτα σας για τους εφοπλιστές που  πήγαν; Δεν αισθάνεστε μέσα σας να πείτε ότι λέγατε πολλές αρλούμπες;» , είπε κοιτώντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Γάκη.

Κλείνοντας έδωσε… συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ, τους καλωσόρισε στην ωριμότερη πολιτική σκέψη και με μεγάλη δόση ειρωνείας του χαρακτήρισε «μούρλια κόμμα»! ««Κάνετε μία τεράστια μεταβολή στην ιδεολογία σας, στις διακηρύξεις σας και σε όλα αυτά που λέγατε για την οποία σας συγχαίρω. 

Είναι  καλό να ξεκινάς από ακροαριστερός και να προχωρήσεις σιγά-σιγά δεξιότερα, είναι καλό αυτό γίνεστε  δεξιότεροι  κάποια στιγμή μπορεί να γίνεται και δεξιοί  δηλαδή κανονικοί άνθρωποι. Θερμά συγχαρητήρια σας, καλωσορίζουμε στην ωριμότερη πολιτική σκέψη, μπράβο για τους αιγιαλούς, μπράβο για τους εφοπλιστές αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μούρλια κόμμα», είπε.

Φωτογραφία intime news