Ο Α. Τσίπρας φέρει την πολιτική ευθύνη της εξόντωσης των αντιπάλων του
Πόρισμα ΝΔ για Novartis

Ο Α. Τσίπρας φέρει την πολιτική ευθύνη της εξόντωσης των αντιπάλων του

Στο στόχαστρο και τον Αλέξη Τσίπρα βάζει η Νέα Δημοκρατία στο πόρισμα της για την υπόθεση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας κατηγορούν ανοικτά τον πρώην πρωθυπουργό ότι φέρει την πολιτική ευθύνη της προσπάθειας εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και της χειραγώγησης της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Πιο αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι «η διακυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, μας είχε προετοιμάσει ότι έχοντας ως πρότυπα άλλες χώρες, που δεν φημίζονται για την δημοκρατική τους λειτουργία, βασική της επιδίωξη θα ήταν η ποδηγέτηση των θεσμών, των ΜΜΕ και της ίδιας της δικαιοσύνης», και συνεχίζει: «Αυτό ήταν μια πολιτική εκτίμηση που τη βλέπαμε να εξελίσσεται με την πλήρη ανοχή της ηγετικής ομάδας και του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που φέρει απόλυτα την πολιτική ευθύνη της προσπάθειας εξόντωσης, χωρίς στοιχεία, των πολιτικών του αντιπάλων και της χειραγώγησης της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης».

Ιδιαιτέρως αποκαλυπτική είναι η συνέχεια του εισαγωγικού πορίσματος της πλειοψηφίας. Ειδικότερα, όπως καταγγέλλεται με βάση τα στοιχεία που ήρθαν στο φως από τις ακροάσεις των μαρτύρων «φυσικά πρόσωπα παρακολουθούνταν, κορυφαίοι υπουργοί συνομιλούσαν με ανθρώπους που εκείνη την στιγμή ελέγχονταν από τη δικαιοσύνη και περιέγραφαν την λειτουργία του Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ ως ενός μαγαζιού που κάνει «δουλειές» ενώ υπήρχε το παραμάγαζο του κ. Παπαγγελόπουλου που ενοχλεί τις «δουλειές» του κεντρικού ΣΥΡΙΖΑ».

Ειδική μνεία γίνεται στη δράση του πρώην Υπουργού Επικρατείας και στενότερου συνεργάτη του Αλ. Τσίπρα, Νίκου Παππά. «Ο κ. Παππάς (πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ζητούσε από φυσικά πρόσωπα να κατηγορήσουν, χωρίς στοιχεία, τη σύζυγο του τότε Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να τύχουν ευμενών δικαστικών αποφάσεων, με άνεση μετέφεραν φακέλους δικογραφιών, που ερευνώντο από τη Δικαιοσύνη στα υπουργικά γραφεία και εντός του Μεγάρου Μαξίμου, έκαναν συναντήσεις όπου εκβίαζαν πολίτες και τακτοποιούσαν την επίλυση ανοικτών κακουργηματικών υποθέσεων, ζητώντας να 61 καταβληθούν χρήματα σε τρίτους. Το κορυφαίο δε γεγονός όλων είναι ότι ενορχήστρωσαν την δικαστική εξόντωση, χωρίς στοιχεία, δέκα πολιτικών τους αντιπάλων, μεταξύ των οποίων δύο πρώην Πρωθυπουργών, με σκοπό να επιτύχουν κομματικά οφέλη. Η ιδιαιτερότητα λοιπόν της διερευνώμενης υπόθεσης ξεπερνά μια οικονομική συναλλαγή και πράξεις διαφθοράς του ελεγχομένου υπουργού και αγγίζει τον πυρήνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, ήτοι της ανεξάρτητης λειτουργίας των αρμοδιοτήτων – εξουσιών της Πολιτείας, την οποία εγγυάται η διάταξη του άρθρου 26 του Συντάγματος».