Ο Α. Τσίπρας επικαλείται τον... Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Α. Τσίπρας επικαλείται τον... Ανδρέα Παπανδρέου

Μέσω twitter ο Αλέξης Τσίπρας επικαλείται τον Ανδρέα Παπανδρέου, για να επαναφέρει στο προσκήνιο συνθήματα όπως το «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», με το βλέμμα στους ψηφοφόρους του παλαιού ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 23 ετών από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε δύο αναρτήσεις, με την πρώτη να αναφέρει ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ κατάφερε «να συσπειρώσει τη μεγάλη πλειοψηφία του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη ανάρτηση αναφέρει: «Σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η Αριστερά είχε πάντα μια σχέση αγάπης & μίσους μαζί του. Η ιστορία έχει ήδη αποτιμήσει τους λόγους. Η αλήθεια πάντως είναι ότι κατάφερε να συσπειρώσει τη μεγάλη πλειοψηφία του δημοκρατικού & προοδευτικού κόσμου».

Στη δεύτερη ανάρτηση αναφέρει: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου, απέναντι στη ΝΔ του Μητσοτάκη, υπενθύμισε ότι ο λαός δεν μπορεί να ξεχνά τί σημαίνει δεξιά και ότι η Ελλάδα ανήκει στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Στους μη προνομιούχους όπως έλεγε τότε, στους πολλούς, όπως θα λέγαμε σήμερα».