Ο Α. Τσίπρας εγκαινίασε έργο που χαρακτήριζε περιττό και επιζήμιο

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, 12:32
-A +A
Ο Α. Τσίπρας εγκαινίασε έργο που χαρακτήριζε περιττό και επιζήμιο

Στο Κίρκοβο της Βουλγαρίας έφτασε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας για να εγκαινιάσει μαζί με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ την έναρξη της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας (IGB), σε ένα έργο, το οποίο ο πρωθυπουργός πριν το 2015 είχε χαρακτηρίσει περιττό και επιζήμιο, όπως όλα τα έργα διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας. 

Το συγκεκριμένο έργο σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και οριστικοποιήθηκε πολύ πριν το 2015 και σίγουρα όχι με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνη την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε τα έργα αυτά περιττά και επιζήμια και μάλιστα τότε σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρώην πλέον διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θόδωρος Κιτσάκος, κατηγορούμενος για απιστία που τότε κατείχε τη θέση του υπεύθυνου ενέργειας. 

Σημειώνεται πως ο ΙGB είναι ένας αγωγός μήκους περίπου 182 χλμ., εκ των οποίων 31 χλμ. βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας). Με σημείο εκκίνησης την Κομοτηνή, ο αγωγός θα καταλήγει στη Stara Zagora αντίστοιχα, συνδέοντας τα δίκτυα Φυσικού Αερίου Ελλάδος και Βουλγαρίας, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα της αντίστροφης ροής (reverse flow).

Άλλωστε, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας μέχρι το 2015 όσο και η Βουλγαρία, υποστήριξαν ενεργά το έργο, χαρακτηρίζοντάς το εθνικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος.

Γ. Μανιάτης: Πολλάκις απρεπής ο Αλ. Τσίπρας

Ως πολλάκις απρεπή χαρακτήρισε την συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Γιάννης Μανιάτης με αφορμή τα εγκαίνια του ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB παραθέτοντας τα σχετικά έγγραφα και ντοκουμέντα με τα οποία αποδεικνύει ότι το εν λόγο έργο δεν ήταν έργο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά όσο βρισκόταν στην Αντιπολίτευση ο Αλ. Τσίπρας, όχι μόνο δεν στήριξε τον αγωγό, αλλά αντίθετα τον υπονόμευσε και καταψήφισε στη Βουλή όλες τις νομοθετικές μας πρωτοβουλίες για υλοποίηση του έργου.

Αναλυτικά αναφέρει:

Του θυμίζω λοιπόν, σύντομα τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για τον αγωγό IGB στα χρόνια που ο ίδιος υπονόμευε το σπουδαίο αυτό γεωπολιτικό έργο:

Ιανουάριος 2011 (ΠΑΣΟΚ): Ίδρυση της εταιρείας του αγωγού IGB από ΔΕΠΑ – EDISON – BEH. Ο Αλ. Τσίπρας απέναντι, μας καταγγέλλει.

Ιούνιος 2011 (ΠΑΣΟΚ): Νόμος 4001, άρθρο 176, ο IGB χαρακτηρίζεται ως «έργο εθνικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος». Ο Αλ. Τσίπρας καταψηφίζει το ν.4001/2011., άρα και τον IGB. Εμείς εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση 45.000.000€ από EEPR. Ο Αλ. Τσίπρας απέναντι, μας καταγγέλλει.

Σεπτέμβριος 2013 (ΠΑΣΟΚ): Εντάσσουμε τον αγωγό IGB στα Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (PCIs).
Οκτώβριος 2013 (ΠΑΣΟΚ): Υπογράφουμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας την Περιβαλλοντική Αδειοδότηση του αγωγού IGB. Ο Αλ. Τσίπρας απέναντι, μας καταγγέλλει.

Δεκέμβριος 2014 (ΠΑΣΟΚ): Στις Βρυξέλλες, υπογράφουμε Κοινή Διακήρυξη των Υπουργών Ενέργειας Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας, για επέκταση του αγωγού IGB προς Ρουμανία, με τη διαμόρφωση του «Κάθετου Διαδρόμου» Φυσικού Αερίου των Ανατολικών Βαλκανίων. Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maros Sefcovic χαιρετίζει την πρωτοβουλία μας. Ο Αλ. Τσίπρας απέναντι, μας καταγγέλλει.

Ιανουάριος 2015 (ΠΑΣΟΚ): Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Tomislav Donchev, αποστέλλει προσωπική επιστολή, ευχαριστώντας για τη στήριξη στην υλοποίηση του αγωγού IGB. Καταγράφει, ότι ο αγωγός θα είναι έτοιμος για εμπορική λειτουργία το αργότερο μέσα στο 2017. Ο Αλ. Τσίπρας απέναντι, μας καταγγέλλει.

Σήμερα: Ο πολλάκις απρεπής Αλ. Τσίπρας, με απύθμενο θράσος προσπάθησε να οικειοποιηθεί όχι μόνο τον IGB, αλλά και όλα τα ενεργειακά έργα ΠΑΣΟΚ της περιόδου 2011-14. Παρουσίασε ως δικά του έργα τον TAP, τον «Κάθετο Διάδρομο», τον EASTMED, τη Μονάδα Υγροποιημένου Αερίου Αλεξανδρούπολης, την αναβάθμιση της Ρεβυθούσας. Όλα αυτά τα έργα, τα οποία δρομολογήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε. την περίοδο που ο Αλ.Τσίπρας και η παρέα του τα καταψήφιζε στη Βουλή και μας κατηγορούσε ως Γερμανοτσολιάδες.

Σήμερα: Αυτό είναι το ήθος του ανδρός. Η απάντηση που θα πάρει από το λαό την Κυριακή 26 Μαΐου θα είναι αποστομωτική.

Ακολουθούν τα ντοκουμέντα της απρέπειας του Αλ. Τσίπρα.

s

s

d

m

d

φ

8

11

 

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 27/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα