Ο G. Osborne χαιρετίζει την προσεχή ανάδειξη της Th. May στο αξίωμα της πρωθυπουργού

Ο G. Osborne χαιρετίζει την προσεχή ανάδειξη της Th. May στο αξίωμα της πρωθυπουργού

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όζμπορν χαιρέτισε σήμερα το γεγονός ότι η υπουργός Εσωτερικών Τερίσα Μέι είναι πλέον η μοναδική υποψήφια για να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού η εναπομείνασα αντίπαλός της, η Άντρεα Λίντσομ, αποχώρησε από την κούρσα σήμερα.

«Καλοδεχούμενη η είδηση ότι έχουμε μία υποψήφια με πάνω από επαρκή υποστήριξη για να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός», έγραψε ο Όζμπορν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Η Τερίσα Μέι έχει τη δύναμη, την ακεραιότητα και την αποφασιστικότητα για να κάνει τη δουλειά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξάλλου, ο Όζμπορν είπε στη δημόσια βρετανική ραδιοτηλεόραση BBC ότι είναι σημαντικό η βρετανική οικονομία να έχει περισσότερη βεβαιότητα.

Μέχρι σήμερα ο υπουργός Οικονομικών δεν είχε εκφράσει δημόσια την υποστήριξή του σε κάποιο ή κάποια υποψήφια για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον στα αξιώματα του ηγέτη των Συντηρητικών και του πρωθυπουργού. Ο ίδιος ο Τζορτζ Όζμπορν θεωρείται μέχρι πρότινος ένας από τους πιο ισχυρούς υποψήφιους για τη διαδοχή του Κάμερον, αλλά οι ελπίδες του εκμηδενίστηκαν μετά την ήττα της εκστρατείας υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Ο Κάμερον ηγήθηκε της ατυχήσασας εκστρατείας, ενώ ο Όζμπορν ήταν από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ