Ντ. Μπακογιάννη: Στόχος η αυτοδυναμία, αλλά όχι με την παλιά νοοτροπία

Ντ. Μπακογιάννη: Στόχος η αυτοδυναμία, αλλά όχι με την παλιά νοοτροπία

Ανοιχτή σε συνεργασία με ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, όχι όμως με την παλιά λογική, για να κυβερνήσει μόνη της, αλλά αντίθετα, μέσω ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών συναινέσεων.

«Ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, όχι όμως με την παλιά λογική, για να κυβερνήσει μόνη της, αλλά αντίθετα, θα αναζητήσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις. Αναφέρομαι κυρίως στο Κίνημα Αλλαγής» τόνισε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με το Ποτάμι η πρώην υπουργός απάντησε ως εξής: "Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να συνεργαστούμε με το Ποτάμι, χρειαζόμαστε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις που αντιμάχονται τις λογικές που μας οδήγησαν στην κρίση".

Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να πολιτευθεί στις επόμενες εκλογές στα Χανιά, διατύπωσε τις εκτιμήσεις της για την πολιτική κατάσταση: "Ηταν ένα δραματικό καλοκαίρι για την κοινωνία και την κυβέρνηση. Η καταστροφή στο Μάτι άφησε πολύ βαρύ στίγμα που πολύ δύσκολα θα μπορέσει η κυβέρνηση να αποτινάξει. Ήταν η αποκορύφωση της ανικανότητας αλλά και η προσπάθεια εμπαιγμού της κοινής γνώμης. Οι πολίτες δεν θα συγχωρέσουν τον απόλυτο συνειδητό εμπαιγμό. Αυτό δεν το αντέχει η κοινωνία και η κυβέρνηση θα είναι δύσκολο να το διαχειριστεί. Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να κάνει ανασχηματισμό, θα επιχειρήσει ένα νέο ξεκίνημα με νέα υλικά. Το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές αυτό το έργο. Δεν μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση. Όταν σε πάρει η κάτω βόλτα ο ανασχηματισμός λειτουργεί εμπεδωτικά για την αντίληψη ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο. Η ΝΔ, χωρίς να παρασυρθεί από λογικές παροχολογίας και ψεύτικες υποσχέσεις, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα, δεν έχουμε προϋποθέσεις σοβαρής ανάπτυξης, θα πρέπει να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών".

Η Ντ.Μπακογιάννη υποστήριξε επίσης ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξηθεί. "Θα αυξηθεί νομοθετικά; Με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας; Θα μειωθούν οι εισφορές για να μειωθεί το κόστος για τον εργοδότη; Αυτό έχει σημασία".

Και πρόσθεσε: "550 εκ θα πήγαιναν σε δημόσιες επενδύσεις. Αντ αυτού μένουν για το υπερπλεόνασμα για να μοιραστούν σε επιδόματα. Ψηφισαν δυο φορές τη μείωση συντάξεων και μετα λένε ψηφίσαμε και δεν θα εφαρμόσουμε".

Κατά την πρώην υπουργό, "οι ακραία πολωτικές λογικές βλάπτουν τη χώρα. Η κυβέρνηση καλλιέργησε τις λογικές της πόλωσης για να κρατήσει το στενό κομματικό ακροατήριο. Η κυβέρνηση ΝΔ πρέπει να επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, παιδείας και σε άλλα".