Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, 16:39

-A +A

Ντ. Μπακογιάννη: Στην Ελλάδα στερηθήκαμε την ανάπτυξη εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, 16:39
Ντ. Μπακογιάννη: Στην Ελλάδα στερηθήκαμε την ανάπτυξη εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ
-A +A

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στην οικονομία και το ασφαλιστικό άσκησε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ και υποψήφια βουλευτής στο Νομό Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη, στο debate που είχε με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, στο Newsit.

Ξεκινώντας όμως από το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία, «τo ΚΥΣΕΑ συγκαλείται για συγκεκριμένους λόγους, δεν είναι όργανο άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Το ΚΥΣΕΑ συγκαλείται για να πάρει κάποιες αποφάσεις που έχουν σχέση με συγκεκριμένες στρατιωτικές δράσεις. Η συνάντηση πρωθυπουργού, υπουργού Εξωτερικών και υπουργού Άμυνας είναι κάτι αυτονόητο. Το ότι εκλήθη το ΚΥΣΕΑ το απόγευμα της Κυριακής είχε έντονο τον επικοινωνιακό χαρακτήρα του θέματος.

Αν δε, υπήρχε κάποια σοβαρή πληροφορία την οποία είχε ο πρωθυπουργός, θα περίμενα πριν από το ΚΥΣΕΑ να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η επαφή της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι μηδενική. Αυτό δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια».

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ενδεχόμενο για θερμό επεισόδιο, βεβαίως πάντα υπάρχει ο κίνδυνος του ατυχήματος λόγω της έντασης στο Αιγαίο σημείωσε και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα πρέπει να έχει μια μακροπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη στρατηγική με την Τουρκία».

Παράλληλα, η κυρία Μπακογιάννη επέμεινε ότι η μεγάλη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα και άρα δεν τίθεται θέμα συνεκμετάλλευσης, ενώ τόνισε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Ο στόχος της αυριανής κυβέρνησης της ΝΔ είναι η δημιουργία ενός εθνικού μετώπου, η χάραξη στρατηγικής με βάση τα νέα δεδομένα στην περιοχή».

Επισήμανε ακόμη ότι με βάση το διεθνές δίκαιο είμαστε πανίσχυροι και η Τουρκία σήμερα βρίσκεται εν αδίκω. «Πιστεύω ότι θα το σκεφτεί δύο φορές ο Ερντογάν να κάνει κάτι το οποίο θα φέρει απέναντί του όλη τη διεθνή κοινότητα» είπε. Επανέλαβε ότι ήταν αποτυχημένη η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και επίσης ήταν αποτυχημένη η επίσκεψη Τσίπρα στην Άγκυρα διότι ήταν απολύτως απροετοίμαστες.

Η Ντόρα Μπακογιάννη για την επιβάρυνση της μεσαίας τάξης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο κ. Τσακαλώτος εξήγγειλε τη μείωση της προκαταβολής φόρου όταν η κυβέρνησή του την αύξησε στο 100% του φόρου που προκύπτει. Ανακοίνωσε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 και ακύρωσε τη ψηφισμένη διάταξη που προέβλεπε την κατάργηση της εισφοράς για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, τους οποίους προφανώς, όπως είπε, η κυβέρνηση τους θεωρεί πλούσιους.

Επίσης, «καταργήσατε τη διάταξη που προέβλεπε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και τώρα την ξαναϋπόσχεστε», παρατήρησε απευθυνόμενη στον κ. Τζανακόπουλο. Ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Χουλιαράκης υπεραμύνθηκαν της πολιτικής της υψηλής φορολογίας για να πετύχουν τα υπερπλεονάσματα, τόνισε επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης δήλωσε για το νόμο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό ότι έχει μία δομική αδικία. Εξισώνει αυτούς που δούλεψαν 35 και παραπάνω χρόνια με αυτούς που δούλεψαν 15 χρόνια. Επιβραβεύει επίσης τη μη εργασία. «Η δική μας φιλοσοφία είναι διαφορετική και για αυτό θα τον αλλάξουμε» σημείωσε και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω μείωση σύνταξης.

Επισήμανε ότι ο μεγάλος στόχος είναι η μεγέθυνση της οικονομίας, και τόνισε ότι σε μια εποχή παχέων αγελάδων για την Ευρώπη στερηθήκαμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, για το Ελληνικό η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα ξεκινήσει το άμεσα.

Φωτογραφία intime news

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα