Ντ. Μπακογιάννη: Με το πολυνομοσχέδιο η θεωρία της καθαρής εξόδου είναι και επισήμως μύθος

Ντ. Μπακογιάννη: Με το πολυνομοσχέδιο η θεωρία της καθαρής εξόδου είναι και επισήμως μύθος

Ως μύθο χαρακτήρισε την θεωρία της καθαρής εξόδου που διαφημίζει η κυβέρνηση η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου. Μάλιστα, η ίδια υπογράμμισε ότι πλέον η πολιτική του 4ου Μνημονίου γίνεται καθεστώς, με την κατάθεση του εν λόγω σχεδίου νόμου, το οποίο προβλέπει νέα μέτρα.

«Λέγατε κ. Τσακαλώτο τον Μάιο 2014 ότι το μεγαλύτερο κόλπο κυβέρνησης ΝΔ θα είναι να πείσει τον κόσμο ότι Μνημόνιο δεν υπάρχει. Εμείς δεν το κάναμε αλλά το κάνετε εσείς», τόνισε με έμφαση η κυρία Μπακογιάννη και επεσήμανε την… απροθυμία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσουν. Να σημειωθεί ότι μόνο 10 ομιλητές έχουν εγγραφεί για να μιλήσουν!

Σε ό,τι αφορά τα  υψηλά πλεονάσματα η κυρία Μπακογιάννη σχολίασε ότι μόνο η Νορβηγία το κατάφερε γιατί είναι πετρελαιοπαραγωγός χώρα. Προανήγγειλε, δε, ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει το 6μηνο Βαρουφάκη. «Εσείς το πληρώνετε πολιτικά αλλά οι πολίτες από την τσέπη τους κι αυτό το δικαίωμα δεν το έχετε», επισήμανε η βουλευτής της ΝΔ. Εκτίμησε, τέλος, ότι η κυβέρνηση θα «βρει μπροστά της» τους συνταξιούχους, οι οποίοι μαζί με την μείωση του αφορολόγητου θα χάσουν τρείς συντάξεις.

Χαρακτήρισε, επίσης, πρόκληση την αύξηση του ΕΝΦΙΑ σε λαϊκές περιοχές, όπως τα Λιόσια, το Ζεφύρι, το Πέραμα και ο Κορυδαλλός. «Πώς βγάλατε συμπέρασμα ότι ήταν τόσο πολλές οι συναλλαγές που πρέπει οπωσδήποτε να ανέβουν οι αντικειμενικές αξίες και πόσο υπολογίζετε θα εισπράξετε», ρώτησε η κυρία Μπακογιάννη τον παριστάμενο Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Αλλά σας διαβεβαιώ για ένα κόμμα που έλεγε θα σκίσει τον ΕΝΦΙΑ κι έναν πρωθυπουργό που μέχρι και πέρυσι είπε μείωση ΕΝΦΙΑ κ το υποσχέθηκε εδώ – το να φέρνετε αύξηση αντικειμενικών αξιών σε αυτές τις περιοχές και να οδηγείτε τους ανθρώπους αυτούς σε απόγνωση είναι έγκλημα. Ξανασκεφτείτε το. Γιατί εκτός από απαράδεκτο είναι και πρόκληση για όποιον έχει σχέση με την πραγματικότητα», κατέληξε.

Αλέξανδρος Διαμάντης