Ντ. Μπακογιάννη για αφορολόγητο: Οι δηλώσεις Τσίπρα δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν είναι σοβαρή

Ντ. Μπακογιάννη για αφορολόγητο: Οι δηλώσεις Τσίπρα δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν είναι σοβαρή

του Αλέξανδρου Διαμάντη

Τις ανακολουθίες της κυβέρνησης, σχετικά με τη μείωση του αφορολόγητου, παρέθεσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή Αντιθέσεις στο Action24. Συγκεκριμένα, αφού υπενθύμισε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εχει δεσμευτεί για το αφορολόγητο στο Eurogroup της 5 Απριλίου, ανάφερε ότι με τις χθεσινής δηλώσει Τσίπρα αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση  δεν είναι ούτε  σοβαρή ούτε  υπεύθυνη. Προσέθεσε, δε, πως η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί σήμερα  να δεσμευτεί  και να δηλώσει ότι θα δεν θα εφαρμόσει την μείωση του αφορολόγητου χωρίς να ξέρει 100% ότι μπορεί να υποστηρίξει μια τέτοια δήλωση.

«Το αφορολόγητο αυτή τη στιγμή είναι ψηφισμένο. Όταν έγινε το Eurogroup στις 5 Απριλίου ο κ. Τσακαλώτος προσήλθε στο Eurogroup, υπάρχει η ανακοίνωση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ξένα και ελληνικα όπου σχεδόν απαίτησε  το Eurogroup  για εφαρμογή που αφορολόγητου. Έρχεται ο κ. Τσακαλώτος και διαβεβαιώνει όλο το Eurogroup ότι ναι  θα το κάνουμε και 10 μέρες μετά βγαίνει ο κ. Τσίπρας και λέει ακριβώς το αντίθετο», είπε και συμπλήρωσε: «Οι ξένοι όταν θα ακούσουν σήμερα τον κ. Τσίπρα να λέει ότι δεν θα ισχύσει ενώ πριν από δύο εβδομάδες ο κ. Τσακαλώτος τους είπε το αντίθετο  τι θα πουν; Δίνουν αυτά την εντύπωση μιας σοβαρής και υπεύθυνης κυβέρνησης;».

Απαντώντας σε ερωτήση για το τι θα κάνει η ΝΔ σχετικά με το αφορολόγητο απάντησε ότι θα το εξετάσει εκείνη τη περίοδο. «Εμείς ως ΝΔ επειδή  δεν θέλουμε να είμαστε άνθρωποι που λέμε και ξελέμε θα δούμε εκείνη την εποχή ποια είναι τα οικονομικά, τι μας παίρνει να κάνουμε και την ώρα που θα το πούμε θα το κάνουμε.Ο κ. Τσίπρας έχει την αξιοπιστία που έχει, η δική μου αξιοπιστία είναι διαφορετική, εγώ λοιπόν δεν μπορώ να πω κάτι το οποίο να μην μπορώ αύριο 100% να το υποστηρίξω. Όταν θα μπορούμε να το υποστηρίξουμε θα το πούμε», είπε.

Την ίδια ώρα, η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στις κρίσιμες στιγμές του καλοκαιριού του 2015.

Μιλώντας για το περίφημο σενάριο του μεγάλου συνασπισμού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε  ότι όταν η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο ο Βαγγέλης Μειμαράκης  είχε τη διάθεση να συζητήσει ένα τέτοιο σενάριο με τον κ. Τσίπρα.«Όταν το 2015  ήρθε η μεγάλη κρίση και αρχηγός του κόμματος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης το σύνολο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος πήρε  την απόφαση να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο. Τότε ο κ. Μειμαράκης είχε πει στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε κι αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί να βγάλουμε την Ελλάδα από  την κρίση θα το κάνουμε.

Η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν πρώτον να τον κοροϊδέψει και να κάνει εκλογές και δεύτερον να διαλέξει ως αξιόπιστο συναίτερο του τους ΑΝΕΛ. Έτσι τελείωσε το θέμα του μεγάλου συνασπισμού.

Αν δεν είχε πάει σε εκλογές θα μπορούσε να είχε γίνει μία συζήτηση ναι. Την ώρα που φτάσαμε στο παραπέντε να βγούμε από την Ευρώπη και το ευρώ θα μπορούσε να γίνει μία διαφορετική συζήτηση για το μεγάλο συνασπισμό», επισήμανε.