Ντ. Μπακογιάννη: Δεν έδωσε δείγματα σοβαρότητας ο Μοσκοβισί

Ντ. Μπακογιάννη: Δεν έδωσε δείγματα σοβαρότητας ο Μοσκοβισί

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα για έναν Επίτροπο και δη Επίτροπο Οικονομικών να έρχεται και να χαριεντίζεται και να λέει pacta sunt servanda από τη μία μεριά, και από την άλλη θα δούμε με τον φίλο μου τον Ευκλείδη τι θα κάνουμε στον προϋπολογισμό», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Π. Μοσκοβισί με τις οποίες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στην συμφωνία για τη μείωση των συντάξεων.

«Δεν έδωσε δείγματα σοβαρότητας ο Μοσκοβισί. Από ένα σημείο και πέρα δεν μπορείς να παίζεις με την αγωνία αυτών των ανθρώπων, δεν επιτρέπεται να παίζονται επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες των συνταξιούχων» τόνισε η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Μιλώντας για την έξοδο από το πρόγραμμα η πρώην υπουργός χαρακτήρισε την περίπτωση της Ελλάδας διαφορετική σημειώνοντας ότι το μόνο που θα αλλάξει είναι το «ότι θα σταματήσουν να μας πληρώνουν».

«Ποιά χώρα βγήκε από τα μνημόνια με τα δεδομένα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα σήμερα; Δεν είναι δυνατόν να πανηγυρίζουμε. Το μόνο που θα συμβεί είναι ότι τα μέτρα έρχονται, το υπέρογκα πλεονάσματα έχουν συμφωνηθεί και το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι θα σταματήσουν να μας πληρώνουν», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας ως θηλιά τα υψηλά πλεονάσματα.

«Τα υψηλά πλεονάσματα που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση είναι θηλιά για την ανάπτυξη και την οικονομία μας. Μόνο αν παραχθεί πλούτος και μπούμε σε τροχιά μεγάλης ανάπτυξης θα αναπνεύσει ο Ελληνας. Το θέμα μας δεν είναι μόνο να επιστρέψουμε τα χρήματα στους δανειστές», είπε η κ. Μπακογιάννη.