Ντ. Μπακογιάννη: Αντί να καταδικάσετε ένα δολοφόνο που σκότωσε 11 ανθρώπους, κρύβεστε

Ντ. Μπακογιάννη: Αντί να καταδικάσετε ένα δολοφόνο που σκότωσε 11 ανθρώπους, κρύβεστε

Καταπέλτης ήταν η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τους ισχυρισμούς του Σταύρου Κοντονή, τον οποίο ουσιαστικά εξέθεσε για την στάση του. Συγκεκριμένα, υπενθύμισε ότι για την Ηριάννα άμεσα έσπευσε να στηλιτεύσει την δικαστική απόφαση, ενώ για τον Κουφοντίνα κρύφτηκε.

«Εσείς όταν βγήκε η απόφαση για την Ηριάννα θεωρήσατε ότι έπρεπε να τη στηλιτεύσετε, για τον Κουφοντίνα που σκότωσε 11 ανθρώπους κρύβεστε». «Διότι συλλογικές, Ρουβίκωνες είστε όλοι ένα παρεάκι», υπογράμμισε.

Η ίδια αναρωτήθηκε με νόημα τι άλλαξε από την εποχή που ο Δ. Κουφοντίνας ζητούσε άδειες και δεν του τις έπαιρνε. «Με  το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο που υπήρχε την είχαν αρνηθεί», είπε η κυρία Μπακογιάννη και υπενθύμισε ότι στο βιβλίο του ο Κουφοντίνας περιγράφει πως το βράδυ που δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη τα έπινε σε μια ταβέρνα και γελούσε.

Εντύπωση προκάλεσε ότι ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «πετάχτηκε» και ρώτησε «τι σχέση έχει αυτό», δείχνοντας ουσιαστικά ότι βρίσκονται πλάι στον Δ. Κουφοντίνα. «Όταν θα καταλάβεις συνάδελφε θα είναι αργά», απάντησε η βουλευτής της ΝΔ και υπενθύμισε φράση του Μπρέχτ που λέει ότι «κάποτε μιλούσαμε για τους άλλους και δεν μας αφορούσε, τώρα όμως μας αφορά».

Αλέξανδρος Διαμάντης