Ντ. Μπακογιάννη: «Κωμικοτραγική» η εικόνα Τσίπρα- Καμμένου στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018, 15:48
-A +A
Ντ. Μπακογιάννη:  «Κωμικοτραγική» η εικόνα Τσίπρα- Καμμένου στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

«Πιστεύω ότι η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες, για να καλύψει αυτή τη φαρσοκωμωδία, και κυρίως την αναμενόμενη πρόσκληση του ΝΑΤΟ στην κυβέρνηση των Σκοπίων για να αρχίσει τις ενταξιακές συζητήσεις, επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο εθνικολαϊκισμού», τονίζει η πρώην υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Με συνέντευξή της στο «ΒτΚ» η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι δεν αμφισβητεί τις προθέσεις Τσίπρα και Καμμένου για την απελευθέρωση των 2 αξιωματικών μας, «όμως στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή επέλεξαν για άλλη μια φορά τη λογική του διχασμού, για να καλύψουν την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στα Σκόπια, και άρα την πλήρη απεμπόληση του κεκτημένου του Βουκουρεστίου».

Χαρακτήρισε, «κωμικοτραγική» την εικόνα που παρουσίασε η χώρα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου από τη μία ο πρωθυπουργός υπερασπιζόταν την Συμφωνία, και από την άλλη ο υπουργός Άμυνας έλεγε ότι η Συμφωνία δεν θα περάσει από τη Βουλή, ενώ σχετικά με την παρουσία της στην τελετή ορκωμοσίας του Ερντογάν και την επίθεση που δέχθηκε από την κυβέρνηση υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας με την στάση του απέδειξε για άλλη μια φορά την αιτία της παταγώδους αποτυχίας του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, που δεν είναι άλλη από τη βαθιά διχαστική του λογική».

«Ξέρετε, θεωρώ μικρόψυχο το να αρνείται ο πρωθυπουργός την όποια βοήθεια μπορεί να προσφέρει ένας Έλληνας πολιτικός σε ένα ζήτημα που απασχολεί ολόκληρη την Ελλάδα προσέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Όσον αφορά την ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών συμπεραίνει ότι «η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη και πιστεύει ότι με τέτοια τερτίπια θα προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες». «Ας μην έχει και σε αυτό αυταπάτες. Όσες κάλπες και αν στήσει, όποτε και αν τις στήσει, οι πολίτες θα της δείξουν την πόρτα της εξόδου», σημειώνει η κ. Μπακογιάννη.

Η τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης της ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ψήφισε την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση όχι για να ενισχύσει την κουλτούρα των συνεργασιών, όπως λέει, αλλά γιατί «στην πραγματικότητα θέλει να επιβάλει την κουλτούρα του χάους».

Τέλος, η βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι οι εθνικές κάλπες θα γίνουν νωρίτερα από το Μάιο, μετά την εξέλιξη στο Εurogroup.

 

Φωτογραφία: intimenews

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 29/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα