Ντ. Μπακογιάννη:  Χρειαζόμαστε νέα εθνική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία

Ντ. Μπακογιάννη: Χρειαζόμαστε νέα εθνική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία

«Ελπίζω στη Βάρνα να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση, η Τουρκία να πάρει τα 3 δις για το προσφυγικό, αλλά παράλληλα, να αλλάξει συμπεριφορά απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο και να δοθεί λύση στο ζήτημα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη στο Ραδιόφωνο 24/7.

Αναφορικά με τη στάση που κρατά ο Recep Tayip Erdogan, σημείωσε πως ο Τούρκος πρόεδρος συνυπολογίζει και τις δημοσκοπήσεις στην Τουρκία αλλά και την κακή οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει.

Η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε την ανάγκη να χαραχτεί νέα εθνική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι η μόνη στα χρόνια της μεταπολίτευσης που κινείται μόνη της, ακολουθώντας μάλιστα μια διπλωματική οδό που γεννά ερωτήματα».

«Οι πολίτες απαιτούν από τους Έλληνες πολιτικούς ένα σημείο επαφής και συνεννόησης για να χαραχθεί ένα νέο σχέδιο απέναντι στην Τουρκία», επεσήμανε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να έχει ξεκάθαρο λόγο απέναντι στην Τουρκία και ότι δεν γίνονται δεκτά τα περί αναθεώρησης συνθηκών».

Τέλος, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε ότι τόσο οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο και το Σκοπιανό αυξάνουν τον εθνικισμό και ενισχύουν την ακροδεξιά, ενώ ανέφερε ότι: «Δεν μπορώ να βλέπω τον πρωθυπουργό να ''''χαριεντίζεται'''' με σκοπιανούς δημοσιογράφους, ο ρόλος του είναι να δίνει λύσεις και να κρατά ψηλά το εθνικό φρόνημα».

Φωτογραφία: Intime News