Ντ. Μπακογιάννη - Γ. Κεφαλογιάννης: Η δήλωση Ξυδάκη υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού

Ντ. Μπακογιάννη - Γ. Κεφαλογιάννης: Η δήλωση Ξυδάκη υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού

Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, σχολιάζουν σχετικά με τη δήλωση του Νίκου Ξυδάκη για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφιά, ότι «υποτιμάει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού».

Ειδικότερα, η κοινή δήλωση της συντονίστριας Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και του υπευθύνου του τομέα Εξωτερικών σημειώνει:

«Υποτιμάει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και προσβάλλει τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία του ΥΠΕΞ η χθεσινή δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη, για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία.

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει ο κ. Ξυδάκης;

Δεν καταλαβαίνει ότι η σταδιακή μετατροπή της Αγίας Σοφίας από προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε τέμενος είναι τεράστια προσβολή όχι μόνο προς τη Χριστιανοσύνη, αλλά και προς όλους όσοι υπερασπίζονται τις ατομικές και θρησκευτικές ελευθερίες».

Τέλος, οι βουλευτές διερωτώνται:  

«Αυτή είναι η επίσημη θέση της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα; Συμφωνεί με αυτήν την άποψη ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Καμμένος; Περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις εντός της ημέρας διότι διαφορετικά το μήνυμα προς την Τουρκία θα είναι "αποθρασυνθείτε, δεν συμβαίνει τίποτα"!».