Novartis: Στη Βουλή στέλνει ο Ι. Αγγελής τις εκθέσεις του FBI

Novartis: Στη Βουλή στέλνει ο Ι. Αγγελής τις εκθέσεις του FBI

Φως στην υπόθεση της Novartis αναμένεται να ρίξει η περιβόητη αλληλογραφία ανάμεσα στις Ελληνικές Αρχές και το FBI, καθώς ο αντιεισαγγελέας Ι. Αγγελής, σύμφωνα με πληροφορίες, κοινοποίησε τις περιβόητες εκθέσεις του FBI. Ειδικότερα, πρόκειται για εκθέσεις της αμερικανικής αρχής για τα στοιχεία που αυτή είχε συλλέξει κατά τη δική της έρευνα.

Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία είχε ζητήσει η προανακριτική Επιτροπή από την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ωστόσο η ίδια είχε αρνηθεί να τα προσκομίσει την επιτροπή. 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Αγγελής είχε παρουσιάσει έγγραφο και πάλι των Αμερικάνικων αρχών, στο οποίο αναφερόταν ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Είχε, μάλιστα, ημερομηνία 1/8/2017 και δεν είχε συμπεριληφθεί στη δικογραφία που η Ελένη Τουλουπάκη είχε στείλει στη Βουλή μετά τις καταθέσεις των κουκουλοφόρων τον Φεβρουάριο του 2018.

Με άλλα λόγια, το FBI ξεκαθάριζε ότι δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην πολιτική τιμολόγηση των φαρμάκων, αφού δεν κάνει καμία αναφορά σε Υπουργό Υγείας ή σε κάποιο άλλο πρόσωπο. Με αυτή την αναφορά καταρρίπτονται πλήρως τα επιχειρήματα της εισαγγελίας, η οποία υποστήριζε ότι το σκάνδαλο έχει αναφορές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς το FBI δήθεν είχε στοιχεία.