Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα Αγγελή για εξαίρεση του Δ. Δασούλα

Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα Αγγελή για εξαίρεση του Δ. Δασούλα

Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε, όπως ήταν αναμενόμενο, το αίτημα εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο αντιεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ιωάννης Αγγελής, κατά του συναδέλφου του Δημήτρη Δασούλα και της πρώην εισαγγελέως του Α.Π. Ξένης Δημητρίου.

Όπως μετέδωσε το dikastiko.gr, προφανώς η αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης της πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και η ανάθεση της έρευνας για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis σε δυο άλλους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, «έλυσαν» -κατά μια έννοια- τα χέρια των δικαστών που προχώρησαν σε απορριπτικό σκεπτικό για τις αιτήσεις εξαίρεσης κατά συναδέλφων του που είχε υποβάλει ο αντεισαγγελέας του Δικαστηρίου, Γιάννης Αγγελής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής είχε ζητήσει την εξαίρεση του αρχαιότερου στην επετηρίδα συναδέλφου του Δημήτρη Δασούλα (που διενεργούσε την έρευνα) και της τέως εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου που είχε την εποπτεία της εκ της θέσεως της.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις ως απαράδεκτες, λίγο μετά την ανάθεση της έρευνας για τις καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή για μεθοδεύσεις στην υπόθεση της Novartis σε δύο άλλους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, τους Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη. Ουσιαστικά δηλαδή, οι αιτήσεις είχαν εκ των πραγμάτων τεθεί εκτός ουσιαστικού αντικειμένου.

Οι δυο αντεισαγγελείς του Δικαστηρίου, που αναλαμβάνουν πλέον την έρευνα, θα ασχολούνται αποκλειστικά με αυτή, δείγμα της βαρύτητας που δίδεται στην ταχεία διεκπεραίωση μιας υπόθεσης η οποία τραυματίζει όσο καμία το κύρος της Δικαιοσύνης.

Οι  αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης αναλαμβάνουν  από κοινού να διερευνήσουν τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Γιάννη Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis, τις εις βάρος του καταγγελίες από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς που επόπτευε στο παρελθόν καθώς και τις μηνύσεις των Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος  που αφορά τους  χειρισμούς των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Επιπλέον, απαλλάσσονται από κάθε άλλη υπηρεσιακή απασχόληση προκειμένου να διεκπεραιώσουν την  υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν καθώς όπως σημείωναν πηγές του Αρείου Πάγου «δεν μπορεί να  «σέρνονται» επί μακρόν τέτοιες καταγγελίες που πλήττουν το κύρος της δικαιοσύνης».

Σε ό,τι αφορά το σκέλος των αναφορών που έχουν κατατεθεί εκ μέρος της Εισαγγελίας Διαφθοράς και στρέφονται κατά του πρώην επόπτη τους, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ο σχετικός φάκελος έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία πρωτοδικών για τη διενέργεια έρευνας.

Παράλληλα, αναμένονται οι επόμενες κινήσεις της εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για την αποτίμηση των ανοιχτών φακέλων που συνδέονται με πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον Ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.