Νουθεσίες Βούτση προς τα κανάλια: «Να αναβαθμιστεί ποιοτικά το περιεχόμενο»

Νουθεσίες Βούτση προς τα κανάλια: «Να αναβαθμιστεί ποιοτικά το περιεχόμενο»

Με «πανηγύρια» αλλά και νουθεσίες προς τα κανάλια υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, την απόφαση του ΕΣΡ, σύμφωνα με την οποία δίνονται οι πέντε άδειες. Ο κ. Βούτσης εξαπέλυσε τα βέλη του προς τα ΜΜΕ λέγοντας πως δεν αρκεί η θεσμική θωράκιση.

«Αν διαβάσουμε το σύνταγμα θα δούμε πως αυτή η χρήση έχει κάποιους κανόνες, όχι με την έννοια της λογοκρισίας αλλά με την εκπομπή ικανού ειδησεογραφικού προγράμματος και μια σειρά από άλλες προϋποθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στο νόμο», τόνισε νουθετώντας ουσιαστικά τα ΜΜΕ και ζήτησε «να αναβαθμιστεί ποιοτικά το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

Επίσης, κοιτώντας προς την πλευρά της αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα «πιστεύω πως ομονοούμε όλοι μας ότι  αυτή η συζήτηση (σ.σ. για τον  αριθμό των αδειών) έχει ολοκληρωθεί και ο καθένας έπρεπε να σκεφτεί τι έλεγε. Άλλος έλεγε άπειρες άδειες, άλλος ισορροπούσε στο 12».

Άλλωστε, κατά τον Πρόεδρο της Βουλής «αυτό που γίνεται είναι ένας εξορθολογισμός, που κλείνει με έναν τρόπο πειστικό τη συζήτηση».

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «σημαντική», διότι «μετά από τόσα χρόνια, τόσες πατέντες για μη νόμιμη εκπομπή η μη πληρωμή στο Δημόσιο όσων έπρεπε να αποδίδονται» μπαίνει μια τάξη. «Έγινε δυνατόν με την σφραγίδα του ΕΣΡ και με αδιάβλητες διαδικασίες να οροθετηθεί ο χώρος και μάλιστα για επόμενα δέκα χρόνια. Και να αποδοθούν σιγά σιγά σε 10 δόσεις τα αναλογούντα ποσά», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Συμβασιούχοι και μόνιμοι

Ο Ν. Βούτσης ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά και με τις 17 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που ετοιμάζει η Βουλή. Σύμφωνα με τον ίδιο κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Κανονισμού εγκρίθηκαν οι προσλήψεις -μέσω ΑΣΕΠ- με μεγάλη πλειοψηφία. Αν και δεν διευκρίνισε σε ποιες ειδικότητες θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν θα γνωρίζει εκ των προτέρων ποιοι θα κάνουν την σχετική αίτηση, ούτε ποιοι θα προσληφθούν. Ανακοίνωσε, δε, ότι μόνο το 2015 έχουν αποχωρήσει από τη Βουλή 50 υπάλληλοι λόγω συνταξιοδοτήσεων, με τον αριθμό τους από το 2015 να φτάνει τους 70.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι το επόμενο διάστημα «θα είναι εύκολο να γίνονται αναπληρώσεις χωρίς το 1 προς 4 » και μάλιστα αναφορικά με τους συμβασιούχους άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν στη Βουλή, μόλις απομακρυνθούμε από τα Μνημόνια. «Αυτά τα θέματα ως εκκρεμότητες ελπίζουμε να αντιμετωπιστούν», επισήμανε.

Αλέξανδρος Διαμάντης