«Νόμιμος και ηθικός» ο διορισμός της ηγεσίας του Αρείου Πάγου

«Νόμιμος και ηθικός» ο διορισμός της ηγεσίας του Αρείου Πάγου

Την απόφαση της κυβέρνησης να διορίσει την νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου δικαιολόγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης και υποστήριξε ότι είναι νόμιμο και ηθικό να ασκεί τα συνταγματικά της καθήκοντα, παρά το γεγονός ότι οδεύουμε σε εθνικές εκλογές.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV, ο Μιχάλης Καλογήρου ανέφερε ότι η απόφαση της κυβέρνησης βασίζεται στο Σύνταγμα, και σημείωσε ότι υπάρχουν συνταγματολόγοι που έχουν υποστηρίξει την απόφαση αυτή.

Σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο εγγυητής της συνταγματικής νομιμότητας και είπε ότι με τη στάση του ξέρει να κρατά τις αποστάσεις από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η υφιστάμενη ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν θα παραιτηθεί νωρίτερα από την λήξη της θητείας της, παρά τα όσα ακούγονται.
 
Για το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης ο Μ. Καλογήρου ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν μια απόφαση που προέκυψε μετά τις ευρωεκλογές, αλλά η εξέλιξη μιας διαδικασίας που είχε ξεκίνησε από τον Μάιο. Τόνισε, δε, ότι παρά την προκήρυξη εκλογών είναι νόμιμο και ηθικό να ασκεί η κυβέρνηση τα συνταγματικά της καθήκοντα.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι τα πάντα κινήθηκαν με βάση τις διαδικασίες και μόνο μετά τις ευρωεκλογές δημιουργήθηκε το ζήτημα, αρχικά μετά από αρθρογραφία συνταγματολόγων σε εφημερίδες.