Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, 11:12

-A +A

Νόμιμα ηχογράφησα τις συνεδριάσεις του Eurogroup

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, 11:12
Νόμιμα ηχογράφησα τις συνεδριάσεις του Eurogroup
-A +A

Τον ισχυρισμό ότι η ηχητική καταγραφή των συνεδριάσεων του Eurogroup ήταν νόμιμη, προέβαλε ο Γιάνης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας, όμως, ότι δεν δημοσιοποιεί τις ηχογραφήσεις γιατί δεν έχει τέτοιο δικαίωμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 ανέφερε ότι η καταγραφή των συνεδριάσεων είναι καθόλα νόμιμη, βάσει απόφασης του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τη  οποία «ως δημόσιος λειτουργός που συμμετέχει σε επίσημη συνεδρίαση επιτρέπεται απολύτως η μονομερής καταγραφή». Απευθυνόμενος, δε, προς τους δημοσιογράφους πρόσθεσε πως μπορεί να τους φέρει τη σχετική απόφαση αν θέλουν.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως τη δική του τακτική ακολουθούν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών. «Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω, δεν υπήρχε υπουργός Οικονομικών που δεν το έκανε και δεν το κάνει, είμαι σίγουρος ότι ο κύριος Σταϊκούρας το κάνει και αν δεν το κάνει, θα πρέπει να τον εγκαλέσετε».

Όσον αφορά το γιατί δεν δημοσιοποιεί τις ηχογραφήσεις αυτές, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι δεν έχω το δικαίωμα να βγάλω τη φωνή του Ντάισελμπλουμ στο διαδίκτυο, έχω το δικαίωμα να τον καταγράψω για να θυμάμαι τι είπε».

Για τη σύσταση εξεταστικής για την υπόθεση Novartis, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως, «αν γίνει εξεταστική, θα καταδικάσουμε όλη τη διαδικασία. Αρνούμαστε αυτήν τη σύμπτηξη νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας» και πρότεινε τη σύσταση σώματος τύπου FBI: «Εισηγούμαστε ένα σώμα σαν το FBI που θα κάνει όλη την έρευνα και μετά θα πηγαίνει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη». «Είμαστε εναντίον κάθε εξεταστικής που γίνεται για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου» είπε.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα τον Αύγουστο του 2018 υπέγραψε τέταρτο μνημόνιο, που θα διαρκέσει έως το 2060: «Τον Αύγουστο του 2018 υπέγραψαν το τέταρτο μνημόνιο και το ονόμασαν "έξοδο". Είναι κανονικό μνημόνιο για τρεις λόγους, τα κέρδη της ΕΚΤ που είναι με όρους, το "μαξιλαράκι" και τις πληρωμές που μπορούμε να κάνουμε υπό όρους».

Παράλληλα, αναφερόμενος στις φοροελαφρύνσεις της νυν κυβέρνησης, είπε πως ο Σταϊκούρας «μου είπε ότι αυτά θα γίνουν "σε βάθος χρόνου", αλλά σε βάθος χρόνου θα είμαστε όλοι νεκροί». Την ίδια στιγμή τόνισε πως, «εάν θέλουμε η ελληνική οικονομία να επιβιώσει της νέας ύφεσης, θα πρέπει η κυβέρνηση μονομερώς να μειώσει τα πλεονάσματα στο 1,5% και να ρίξει τα λεφτά στην Ανάπτυξη. «Έχουμε μια γιγαντιαία οικονομική ύφεση που θα μας κάνει τεράστιο κακό, μιλάμε για επίπεδα 2008, σε Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία... Είναι η ίδια κρίση που επιδεινώνεται... Στις ΗΠΑ έχουμε αντιστροφή επιτοκίων» είπε. «Καλώ τον κ. Σταϊκούρα να μην επαναλάβει το σφάλμα του Αλογοσκούφη και να πει πως η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη, αλλά και να πάει και μονομερώς να πει ότι, αφού είμαστε καλά παιδιά, ο προϋπολογισμός μας θα έχει πλεόνασμα 1,5% , γιατί για να παραμείνουμε εδώ που είμαστε πρέπει να τρέξουμε πολύ γρήγορα».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα