Ν.Καραμέως: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι άκρως προβληματική

Ν.Καραμέως: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι άκρως προβληματική

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι άκρως προβληματική» δηλώνει σε συνέντευξή της η τομεάρχης Παιδείας-Έρευνας και Θρησκευμάτων και βουλευτής της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως. Αναφερόμενη, παράλληλα, στην επικείμενη επικύρωση της συμφωνίας από τη γειτονική χώρα τονίζει: «Ελπίζουμε ότι δεν θα επικυρωθεί, διότι για τη χώρα μας είναι εθνικά επιζήμια».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το προσφυγικό, η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζει ότι «το ζήτημα της διαχείρισης των κονδυλίων για το προσφυγικό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τελευταίου ευρώ» σημειώνοντας ότι «ο OLAF συνήθως διεξάγει έρευνες μόνο αν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για διασπάθιση ευρωπαϊκών πόρων».

Στο θέμα της μη περικοπής των συντάξεων, η κ. Καραμέως εκφράζει την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία για να μη μειωθούν άλλο οι συντάξεις, οι οποίες, όπως λέει, «έχουν ήδη υποστεί πολλαπλές μειώσεις από την παρούσα κυβέρνηση».

Αναφερόμενη στην οικονομία, και κυρίως στην πίεση που δέχονται τις τελευταίες μέρες οι τραπεζικές μετοχές, η βουλευτής της ΝΔ, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ευθύνεται για τη δεινή κατάσταση των τραπεζών καίτοι, όπως λέει, «αυτή μπορεί να επιτείνεται από εξωγενείς παράγοντες». Σύμφωνα με την κ. Καραμέως «το ΔΝΤ δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» και «η πραγματικότητα, όπως την βιώνουμε, όλοι στην καθημερινότητά μας είναι αναντίρρητη».

Τέλος, ερωτηθείσα για τα θέματα Παιδείας και τα επίμαχα ζητήματα, όπως ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας ενόψει και της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης, η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ εκτιμά αφενός ότι «η αναθεώρηση Συντάγματος, στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί ψηφοθηρικό και επικοινωνιακό πυροτέχνημα» και αφετέρου αναφορικά με το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας υποστηρίζει ότι «δεν χρειάζεται να αναθεωρηθεί το άρθρο 3» ενώ επισημαίνει ότι αντίθετα «είναι αναγκαία η αναθεώρηση του άρθρου 16, ώστε να επιτραπεί η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων».