Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, 13:39

-A +A

Νίκος Φίλης για Πετσίτη: Τον γνώριζα ως «φιγούρα», ήταν βοηθός του Ν. Παππά

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, 13:39
Νίκος Φίλης για Πετσίτη: Τον γνώριζα ως «φιγούρα», ήταν βοηθός του Ν. Παππά
-A +A

Σαν βοηθό του Νίκου Παππά περιέγραψε τον Μανώλη Πετσίτη ο Νίκος Φίλης, καλώντας μάλιστα τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, εάν όσα ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες αποδειχθούν αληθή.

«Όσα διαβάζουμε είναι ενοχλητικά αλλά μένει να αποδειχθούν ότι είναι έτσι» τόνισε στο Θέμα 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτώμενος σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την ανέλιξη του Μανώλη Πετσίτη.

Ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι ο ίδιο γνώριζε τον Μ. Πετσίτη ως «φιγούρα». «Δεν είχα προσωπικές σχέσεις, δεν έχω εικόνα, ήταν εκεί βοηθός του Νίκου Παππά», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει ο Νίκος Παππάς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, απάντησε, ότι «στο βαθμό που αναφέρεται συγκεκριμένα "ναι" πρέπει να δώσει περισσότερες εξηγήσεις».

«Φοβούμαι ότι γίνεται μια συζήτηση χωρίς να υπάρχουν στοιχεία, δεν θα ήθελα να δηλητηριαστεί η πολιτική σκηνή», συμπλήρωσε ο Νίκος Φίλης.

Ο  Νίκος Φίλης χαρακτήρισε, επίσης, αθλιότητα τα όσα ανέφερε ο Γιάννης Αλαφούζος σε δήλωσή του για την έκρηξη στον ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Δευτέρας ότι «η κυβέρνηση είναι βασικός ηθικός αυτουργός για την επίθεση».

«Αθλιότητα αυτό που λέει ο κ. Αλαφούζος, όλοι μπορεί να λένε αθλιότητες υπό το βάρος της στιγμής» είπε ο κ. Φίλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «μόνο κατά φαντασίαν άρρωστος» και «αυτοθαυμαζόμενοι προβοκάτορες» βρίσκονται πίσω από αυτή την επίθεση προσθέτοντας ότι «αυτοί ζουν σε ένα δικό τους αυτοαναφορικό κύκλο ζωής».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 υποστήριξε ότι «δεν πιστεύω ότι υπάρχει μια γραμμική απόσταση στο παιδί που πετάει μια μολότοφ και στον άλλο που οργανώνει και εκτελεί έναν πολίτη. Είναι μέρα με τη νύχτα να βάλεις 10 κιλά για να σκοτώσεις έναν τηλεοπτικό σταθμό ή να πετάξεις μια μολότοφ στην τράπεζα. Μην φτιάχνουμε τρομοκράτες σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας» για να προσθέσει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ότι «δεν είναι βια το τρικάκια, τα 10 κιλά εκρηκτικά είναι τρομοκρατία».

Ωστόσο σημείωσε ότι «πολλές φορές ένα κλίμα οξύτητες και πόλωσης μπορεί να διεγείρει συμπεριφορές που προϋπάρχουν και να τις ενεργοποιεί».

Να αρθεί το εμπάργκο σε ΣΚΑΙ

Την ίδια ώρα μιλώντας στη Βουλή ο κ. Φίλης ζήτησε από τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να άρουν το εμπάργκο προς το ΣΚΑΙ και την ΕΡΤ, «για να δείξουν έμπρακτα ότι σέβονται την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης». «Να ξανασκεφτούν και να αποφασίσουν» σημείωσε και παράλληλα στηλίτευσε την ανακοίνωση του Γ. Αλαφούζου περί ηθικής αυτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε τον προβλημάτισε η ανακοίνωση του προέδρου του Ομίλου ΣΚΑΪ και με νόημα τόνισε ότι δεν θα ήθελε σήμερα να προσθέσει οξύτητα στην αθλιότητα και τη συκοφαντία. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα