Οι πρώτες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι πρώτες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας όπως ανέφερε ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους τη Δευτέρα το απόγευμα.

Επεσήμανε ότι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ως νέος πρόεδρος είναι πολλές και πρώτη από αυτές αφορά στην οργανωτική ανασυγκρότηση ενώ επεσήμανε ότι θα δει σύντομα τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιεί από το πρωί ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης  με επιτελείς τους κόμματος, ώστε να καταλήξει στις πρώτες του αποφάσεις για την αναδόμηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη διαβεβαιώνουν πως παραμένει ως έχει η δέσμευση για την υλοποίηση του προγράμματος των 111 ημερών για την ανασυγκρότηση του κόμματος που είχε προαναγγελθεί στην προεκλογική εσωκομματική περίοδο.

Ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό σύμφωνα με πληροφορίες να μην διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου αλλά να επισπευσθεί η σύγκλιση του τακτικού συνεδρίου που είναι προγραμματισμένο για το Μάιο.

Τις τελικές του αποφάσεις αναμένεται να τις λάβει έως το τέλος της εβδομάδας ενώ πρόθεσή του είναι να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας τόσο οι τομεάρχες της ΝΔ αλλά και ο νέος εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, νέος γενικός διευθυντής της ΝΔ θα αναλάβει ο Νικόλαος Παπαθανάσης, που είχε τοποθετεί πρόεδρος της Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ), το Νοέμβριο του 2012 επί συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Επιπλεόν, σύμφωνα με πληροφορίες , ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Μιχάλης Μπεκίρης θα ειναι ο νέος διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. 

Παράλληλα, όπως έχει γνωστοποιηθεί, το πρώτο του ταξίδι θα είναι στην Κύπρο χωρίς να προσδιοριστεί ακριβής ημερομηνία. Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη είναι προγραμματισμένες οι δύο συναντήσεις με τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Κωνσταντίνο Καραμανλή ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.

Νωρίτερα το πρωί, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Manfred Weber επικοινώνησε με τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον συνεχάρη για την εκλογή του.