Νέο ρήγμα στους ΑΝΕΛ από την πρόταση διαχωρισμού Κράτους- Εκκλησίας

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, 18:48
-A +A
Νέο ρήγμα στους ΑΝΕΛ από την πρόταση διαχωρισμού Κράτους- Εκκλησίας

Με «άδειασμα» του Τέρενς Κουίκ, που ετάχθη υπέρ του διαχωρισμού Κράτους- Εκκλησίας, από τον εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ Θεόδωρο Τοσουνίδη ξεκίνησε η νέα κόντρα στις τάξεις του κόμματος ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης που φέρεται να προωθεί το Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είναι γνωστές και σταθερές. Η προσπάθεια για απομόνωση της Εκκλησίας δεν είναι αποδεκτή από εμάς» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

«Πρέπει να έχουμε αίσθηση ποια είναι η πίστη, η πεποίθηση και η επιθυμία του ελληνικού λαού. Θα υπερασπιστούμε τη σχέση της Εκκλησίας με την ελληνική κοινωνία. Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω προσπάθεια απομόνωσής της» προσθέτει στη δήλωση του ο κ. Τοσουνίδης, καταλήγοντας «τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για να καθορίσουν από κοινού τη στάση τους κατά τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης».

Υπενθυμίζεται πως υπέρ του διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησιάς τάχθηκε με δηλώσεις του ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουικ, λέγοντας ότι θα δώσει μάχη στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ, όπου αναμένεται ζωηρή συζήτηση όπως είπε, για να περάσουν οι απόψεις του.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 13/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα