ΓΔ: 902,06 7,36 (0,82 %)

Τζίρος: 63,80 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 902,06 7,36 (0,82 %)

Τζίρος: 63,80 εκατ. €   RT

Νέο προσκλητήριο κινητοποιήσεων από Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ

Νέο προσκλητήριο κινητοποιήσεων από Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Τον δρόμο των κινητοποιήσεων δείχνει ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνοντας ως πρόσχημα τα εργασιακά που ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ήδη ως «μητέρα των μαχών». Μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος έδειξε ότι επιλέγει τον κινηματικό χαρακτήρα εμμένοντας στην αντιπολίτευση της διαμαρτυρίας και της αντίδρασης θέτοντας το «σύνολο των δυνάμεων» σε εγρήγορση και καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως «νομοθετεί κατ' εντολήν του ΣΕΒ».

Στην αναζήτηση των... νέων βαρβάρων, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες για δημιουργία κύματος νεοαγακτισμένων μέσα από την Παιδεία και τις κινητοποιήσεις για τον Κουφοντίνα και την αστυνομοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος του στα εργασιακά επιδιώκοντας μάλιστα τη σύμπραξη και με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολιτευσης προκειμένου να δημιουργηθεί το λεγόμενο «αντιδεξιό» μέτωπο. Κάτι που αναζητεί ο Αλέξης Τσίπρας από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε απευθυνόμενος στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ότι «το σύνολο των δυνάμεων» του κόμματος «το επόμενο διάστημα θα εργαστεί για τη δημιουργία ενός μεγάλου εργατικού και κοινωνικού κινήματος για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης επιχειρώντας να διεγείρει τα αντανακλαστικά των στελεχών μέσα από δηλώσεις που στηρίζοντας στην προσπάθεια ανάδειξης ταξικών διαφορών.

Στο σημείο αυτό χαρακτήρισε το εργασιακό νομοσχέδιο, που σημειωτέον δέν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ως «γραμμάτιο» του πρωθυπουργού στα «μεγάλα συμφέροντα» και στον ΣΕΒ. «Το εργασιακό νομοσχέδιο αποτελεί απαίτηση και γραμμάτιο του κ. Μητσοτάκη προς τα μεγάλα συμφέροντα που τον έκαναν πρωθυπουργό» είπε προσθέοντας πως «παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας, αποφασίζει να ξεπληρώσει το γραμμάτιο, παρά τη μεγάλη κοινωνική ένταση που γνωρίζει ότι δημιουργεί».

Δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει και αίολες αναφορές σχετικά με το 8ωρο υπογραμμίζοντας ότι «καταργώντας το 8άωρο, συρρικνώνοντας το μισθό, καταργώντας κάθε έλεγχο της παραβατικότητας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας» η κυβέρνηση «Νομοθετεί κατ' εντολήν του ΣΕΒ και αποφασίζει να κηρύξει τον πόλεμο στις δυνάμεις της εργασίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή και τα εργασιακά και το νομοσχέδιο ο Αλέξης Τσίπρας επανέρχεται στη θέση να μην νομοθετεί η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και ως εκ τούτου να μην προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις δείχνοντας και έναν εκ των στόχων του. Υπενθυμίζεται πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κατ επανάληψη ζητήσει την αναστολή της λειτουργίας της βουλής ως προς το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης προκαλώντας ερωτήματα.