Νέο «δώρο» ΣΥΡΙΖΑ στα ταξί

Νέο «δώρο» ΣΥΡΙΖΑ στα ταξί

Ένα ακόμη δώρο στους οδηγούς ταξί επιφύλαξε η κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και έπειτα από το κάλεσμα που είχε κάνει ο Χρήστος Σπίρτζης στα ταξί να γίνουν εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, εγκύκλιος του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, προβλέπει πως οι οδηγοί ταξί θα μπορούν να δουλεύουν και ας έχουν συνταξιοδοτηθεί. Μάλιστα, πρόκειται για πάγιο αίτημα των αυτοκινητιστών και σε αυτή την περίπτωση, παύει να είναι προϋπόθεση συνταξιοδότησης των αυτοκινητιστών η προηγούμενη υποχρεωτική κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «με βάση την εγκύκλιο η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 19 του ν. 4530/2018, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των αυτοκινητιστών. Επιπλέον, οι συνταξιούχοι επαγγελματίες οδηγοί, εκπαιδευτές και αυτοκινητιστές, αποκτούν τη δυνατότητα να συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο επάγγελμα ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4387/2016».