Νέο δεξιό πολιτικό σχηματισμό προαναγγέλει ο Γ. Καρατζαφέρης

Νέο δεξιό πολιτικό σχηματισμό προαναγγέλει ο Γ. Καρατζαφέρης

Για τις ζυμώσεις στο χώρο της κεντροδεξιάς και το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος μίλησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στο ραδιοσταθμό ΒήμαFM.

«Εδώ δημιουργείται ένας πυρήνας ανθρώπων ομοδόξων. Όποιος θέλει, προσέρχεται, καταθέτει τη δική του προσπάθεια για να μην αφήσουμε τη χώρα να κατρακυλάει εκεί που κατρακυλάει, γιατί η διαπίστωση είναι κοινή και δεν αμφισβητείται από κανέναν, ότι το υπάρχον πολιτικό προσωπικό είναι κατώτερο των περιστάσεων και των αναγκών της χώρας». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ας περιμένουμε, έναν κύκλο συζητήσεων που γίνεται. Το ρόλο του πλέι-μέικερ, εξάλλου, τον έχει αναλάβει ο κ. Τάκης Μπαλτάκος και εν συνεχεία θα υπάρξουν ανακοινώσεις, όπως επιβάλλεται. Τώρα είναι ένας κύκλος διαβουλεύσεων».

Είπε ότι η συγκέντρωση του κόμματός του στο Βελλίδειο χθες είναι «η μεγαλύτερη που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια» και συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου να πηγαίνεις σκαλοπάτι-σκαλοπάτι, γιατί το ενδεχόμενο των εκλογών, εντός του 2016, είναι υψηλό, είναι πολύ μεγάλο».

Προσδιορίζοντας το στίγμα του κόμματος αυτού είπε πως «μιλάμε για έναν σχηματισμό, επιτρέψτε μου να τον πω μάλλον σχηματικά, κάποιου ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς, τηρουμένων των αναλογιών και της σοβαρότητας... Βεβαίως θα έχει συνιστώσες. Η δημοκρατία απαιτεί ο καθένας να έχει μία άποψή του, αρκεί να έχεις ένα συνδετικό κρίκο σε κρίσιμα και σοβαρά θέματα και να μην επιλέγει ο καθένας τις ελεύθερες τουφεκιές».

Για το προσκλητήριο προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής είπε πως «δεν θα επιτρέψουμε να ενσωματωθούν στη Χρυσή Αυγή κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι αγανάκτησαν κάποια στιγμή, ενοχλήθηκαν κάποια στιγμή και πέρασαν από εκεί... Δεν θα επιτρέψουμε να ενσωματωθούν σε αυτό που περιγράφηκε ως ναζιστικό μόρφωμα».

Συμπλήρωσε ακόμη το εξής: «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου; Όχι, έλεος! Έλεος! Δεν θα αφήσουμε, δεν πρέπει να αφήσουμε να αλλοιωθεί, ο χαρακτήρας 500.000 Ελλήνων, όχι, αυτό είναι εγκληματικό, δεν θα τους σπρώξουμε εμείς στην αγκαλιά αντιλήψεων εξωκοινοβουλευτικών... είναι άνθρωποι, οι οποίοι βλέπουν μια ΝΔ να πηγαίνει προς ένα συγκεκριμένο χώρο αναφοράς, να γίνονται πολύ νεοφιλελεύθεροι, σε σημείο που να καθίστανται εκ των πραγμάτων εχθροί της κοινωνίας από αυτόν τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι παρεσύρθησαν με τον κ. Καμμένο και οι οποίοι διαπιστώνουν ότι άλλα έλεγε, άλλα έταζε και άλλα κάνει, άλλα πράττει. Όλοι αυτοί οι παραπλανηθέντες, μπορούν να έρθουν σε μας, δίνοντας ως σημείο αναφοράς το πατροπαράδοτο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «Όσο έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ