Νέες καταγγελίες Μ. Βαρβιτσιώτη για την σπατάλη χρημάτων στο προσφυγικό

Νέες καταγγελίες Μ. Βαρβιτσιώτη για την σπατάλη χρημάτων στο προσφυγικό

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σε νέες (ενδεικτικές της κατάστασης) καταγγελίες για την διαχείριση των κονδυλίων του μεταναστευτικού προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, κατά τη διάρκεια επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ, έφερε στην επιφάνεια δύο περιπτώσεις κακοδιαχείρισης των κονδυλίων.

Στην πρώτη, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής νοικιάζει από μια κυρία ένα χωράφι στη Πιερία έναντι 2500 ευρώ το μήνα, την ώρα που η ίδια το νοικιάζει από τον ιδιοκτήτη έναντι 2500 ευρώ τον χρόνο. «Αν δεν είναι αυτό διασπάθιση, διαφθορά τότε τι είναι», αναρωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και μάλιστα κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Μόρια όταν ένα απλό χωράφι νοικιάζεται για 2000 ευρώ τον μήνα.

Σχολιάζοντας, δε, τα στοιχεία που απέστειλε (κατόπιν ερώτησης του Ποταμιού) πρόσφατα στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Ρήγας τόνισε ότι από τα 85 εκατ. ευρώ που έχει δώσει το ΥΠΕΘΑ τα δέκα είναι με απευθείας ανάθεση ενώ τα 57 χωρίς δημοσίευση προκηρύξεων.

«Ενώ η χώρα έχει δεχθεί τη μεγαλύτερη βοήθεια που έχει λάβει χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχετε καταφέρει να είναι στο επίκεντρο της κριτικής», συμπλήρωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης και μίλησε για «εικόνες ντροπής, απάνθρωπης μεταχείρισης, ανασφάλειας και εξαθλίωσης».

Τόνισε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επικαλεστεί έκτακτες συνθήκες αφού φέτος μόλις 25.000 άνθρωποί έχουν έρθει από τα νησιά και άλλοι 8000 από τον Έβρο. «Γιατί ενώ δεν υπάρχουν έκτακτες συνθήκες συνεχίζεται να χρησιμοποιείτε το παραθυράκι του νόμου για απευθείας αναθέσεις συμβάσεων», είπε με νόημα, τονίζοντας ότι το πάρτι συνεχίζεται.

Εξάλλου, μόλις  τον τελευταίο μήνα η κυβέρνηση -σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτισώτη, ανανέωσε σε 3 ΚΥΤ τις συμβάσεις για 1 μήνα ή 15 μέρες», την ώρα που  δεν έχει προχωρήσει ούτε σε ένα διεθνή διαγωνισμό για τη σίτιση των μεταναστών.

Ειδική μνεία έκανε στις αποχωρήσεις στελεχών από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Έχουν αποχωρήσει 7 κορυφαίοι λειτουργοί,  3 γεν διευθυντές υπηρεσίας πρώτης υποδοχής 3 Γενικοί Γραμματείς και ένας ειδικός», υπογράμμισε μιλώντας κυρίως για τον κ. Ηλιόπουλο, οι καταγγελίες του οποίου στον «Φιλελεύθερο» προκάλεσαν τον έλεγχο της Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του ο Β. Κικίλιας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό γιατί καταπάτησε τη  «νούμερο ένα αρχή σας τον ανθρωπισμό». «Προκαλέσατε από 2015 μια τεράστια κρίση στη χώρα και την Ευρώπη ανοίγοντας τα σύνορα και  λέγοντας ο πρωθυπουργός ότι δεν έχουμε θαλάσσια σύνορα.

Φώναζε η Ευρώπη και λέγατε ότι βρέχει», τόνισε μεταξύ άλλων.

Φωτογραφία intime news