Νέες εξηγήσεις για το Ελληνικό αυτή τη φορά απο τον Α. Φλαμπουράρη

Νέες εξηγήσεις για το Ελληνικό αυτή τη φορά απο τον Α. Φλαμπουράρη

Σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με τον χαρακτηρισμό του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου επιμένοντας ότι πρόκειται για γνωστά πράγματα και ότι κάποιοι άλλοι θέλουν να φέρουν προσκόμματα στην επένδυση!

Μετά το υπουργείο Πολιτισμού, την κυβερνητική εκπρόσωπο κ.α πριν από λίγο έκανε δήλωση και ο υπουργός Επικρατείας, Α. Φλαμπουράρης.

Υποστηρίζει ότι οι αρχαιολογικοί χώροι είναι προσδιορισμένοι και αναφέρονται στην σύμβαση που έχει υπογραφεί δεν εξηγεί όμως για ποιο λόγο χρειαζόταν η αρχαιολογική υπηρεσία να τον επαναχαρακτηρίσει.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Φλαμπουράρη:  

"Οι αρχαιολογικοί χώροι στα 6.000 στρέμματα του Ελληνικού είναι προσδιορισμένοι και αναφέρονται στην σύμβαση που έχει υπογραφεί.
Επίσης στη σύμβαση αναφέρονται και τα χαρακτηρισμένα ως νεότερα μνημεία που ξεπερνούν τα 35.000 τετραγωνικά μέτρα.
Η επικαιροποίηση, λοιπόν, είναι αναγκαία για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και του σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης.

Ως εκ τούτου, όσοι προσπαθούν να συσκοτίσουν την αλήθεια, όπως τα διάφορα κόμματα της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τη ΝΔ, επιδιώκουν να φέρουν προσχώματα στην επένδυση, ιδιαίτερα μετά τις επιτυχίες που υπήρξαν κατά την τελική διαπραγμάτευση κυβέρνησης και επενδυτών".