Αλ. Τσίπρας: Ο Κυρ. Μητσοτάκης κρύφτηκε πίσω από τα παντελόνια του Π. Πολάκη

Αλ. Τσίπρας: Ο Κυρ. Μητσοτάκης κρύφτηκε πίσω από τα παντελόνια του Π. Πολάκη

Εμμένει στην στήριξή του στον Π. Πολάκη για την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ακόμη και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο ίδιο του το κόμμα. Μιλώντας μάλιστα για τα «παντελόνια» του Πολάκη επιχειρεί να αναδείξει το ρόλο του δίπλα στον ίδιο.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα Πολάκη με τον οποίο έκανε διακοπές στην Κρήτη και με τον οποίο επέλεξε να έχει «χαλαρές» εμφανίσεις όπως αυτή στο Ροδάκινο Ρεθύμνου αποφεύγοντας παράλληλα συναναστροφές με τοπικούς Βουλευτές όπως για παράδειγμα τον υπουργό Α. Ξανδρό που εκλέγεται στο νομό αυτό. 

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην άρνηση του προέδρου της ΝΔ για το debate που του πρότεινε, διαμήνυσε εκ νέου τη στήριξή του στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας λέγοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύφτηκε πίσω από τα παντελόνια του Πολάκη». Φράση που προκαλεί και εντυπώσεις δεδομένου ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι αυτός που προστατεύει τον Π. Πολάκη με κάθε τρόπο είτε πρόκειται για αιτήματα άρσης ασυλίας σε βάρος του είτε για την απόφασή του προέδρου της Ν.Δ. να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για το ήθος και το ύφος του.

Στη συνέχεια αιτιολογώντας τις διακοπές που έκανε από το Μεγάλο Σάββατο στην Κρήτη σημείωσε ότι: «Δεν είναι τυχαίο που πριν από μια δύσκολη μάχη διάλεξα την Κρήτη για τρεις μέρες ανάπαυλας, αλλά δεν είναι απλή ανάπαυλα για όσους δεν καταλαβαίνουν, εδώ γεμίζουν οι μπαταρίες με ενέργεια».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η μάχη που έδωσε η κυβέρνηση τέσσερα χρόνια, απέναντι ακόμα και σε θεριά, ήταν μια κατάθεση ψυχής. Πρόσθεσε ότι αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει τούτο τον τόπο όρθιο περνώντας από τις Συμπληγάδες, να ξαναγίνει η Ελλάδα συνώνυμο της ανάκαμψης, της δημοκρατίας απέναντι σε μια Ευρώπη που δείχνει το ρατσιστικό της πρόσωπο, αλλά και συνώνυμο της προοδευτικής πρότασης για την επόμενη μέρα της Ευρώπης.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι η Προοδευτική Συμμαχία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο γίνεται πράξη και πάει για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο στο ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός είπε για τις ευρωπαϊκές εκλογές ότι είναι κρίσιμο το σταυροδρόμι γιατί στην Ευρώπη υπάρχει το αυγό του φιδιού, η ακροδεξιά που σηκώνει κεφάλι, που εμφανίζεται πλέον ως συστημική επιλογή όπου εκλέγεται και εφαρμόζει ένα κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο οικονομικό πρότυπο. 

Διαβάστε ακόμα:

- Διακοπές στην Κρήτη με τον Π. Πολάκη για τον Αλ. Τσίπρα

- Απάντηση Ζαχαράκη σε Σβίγκου: Το ντιμπέιτ θα γίνει στη Βουλή