Νέα "πυρά" από την Die Welt κατά του Α. Τσίπρα

Νέα "πυρά" από την Die Welt κατά του Α. Τσίπρα

Ανοικτός πολεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της Die Welt. Η γερμανική εφημερίδα επανέρχεται σήμερα, σύμφωνα με το skai.gr, στην οξεία κριτική στην κυβέρνηση. Και αποδίδει σε εσωτερικές κυβερνητικές δυσκολίες την αντίδραση του Μαξίμου στο επίμαχο, κυριακάτικο άρθρο με τίτλο «Ακυβέρνητο πλοίο θυμίζει η Ελλάδα».

Στο σημερινό άρθρο, η εφημερίδα απαντά στην ανακοίνωση του Μαξίμου, διατηρώντας τους σκληρούς τόνους:

«Τόσο επιθετικοί τόνοι είχαν μήνες να ακουστούν. Γι΄ αυτό και προκαλεί έκπληξη το ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιδρά με τέτοια σφοδρότητα σε ένα δημοσίευμα. Αυτό καταδεικνύει πρωτίστως τις εσωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Τσίπρα. Ενόψει (της επικείμενης ψήφισης) των μεταρρυθμιστικών μέτρων, παρατηρητές κάνουν λόγο για τεράστιες αντιστάσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην κριτική της πλέον η εφημερίδα περιλαμβάνει και το προσφυγικό. «Εκτός Ελλάδας επικρατεί μάλλον δυσπιστία επειδή δεν προχωρούν αρκετά γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις. Όσον αφορά δε τη διασφάλιση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων, εκτιμάται ότι η χώρα έχει αποτύχει παταγωδώς. Γερμανία και Γαλλία σκέφτονται μάλιστα να αποστείλουν αναγκαστικά τους συνοριοφύλακες της Frontex στην Ελλάδα».

Η εφημερίδα αναφέρεται εκ νέου στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και στις πληροφορίες της ότι η αξιολόγηση μπορεί να παραταθεί μέχρι και τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, σχολιάζοντας ότι οι Έλληνες δεν φαίνεται να βιάζονται: «Ο λόγος: καταρχήν δεν χρειάζονται χρήματα. Και ο Τσίπρας θέλει να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησής του και πρόωρες εκλογές».

Όσο για την ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας, η Die Welt επισημαίνει, ότι δεν διέψευσε ούτε την ύπαρξη αναφοράς ούτε τα σχετικά περιεχόμενα, αλλά εντούτοις προσπάθησε να αποσυμφορήσει το τεταμένο κλίμα.