Νέα ήθη και έθιμα στο δρόμο για τη σοσιαλδημοκρατία...

Νέα ήθη και έθιμα στο δρόμο για τη σοσιαλδημοκρατία...

Του Τάσου Ευαγγελίου

Είναι το λιγότερο απαράδεκτο ένας υπουργός να κάνει αστειάκια με νεκρούς. Και να επιχειρεί να συνδέσει τους 99 νεκρούς στο Μάτι με αυτούς στην Καλιφόρνια όπου μαίνεται επί σειρά ημέρα μια τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά.

Ο Παύλος Πολάκης ξαναχτύπησε. Με την ανοχή και τη στήριξη που του προσφέρει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε ότι προσχωρεί στο «Δόγμα Πολάκη» διαψεύδοντας αυτά που οι πολίτες άκουσαν μέσα από το βίντεο που κυκλοφόρησε.

Με τέτοια στήριξη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δείχνει ασταμάτητος. Επέλεξε αυτή τη φορά να αστειευτεί με τους νεκρούς. Μακάβριο χιούμορ για να δείξει ότι και αλλού υπάρχουν νεκροί από πυρκαγιές και να δικαιολογήσει με τον τρόπο αυτό την παντελή απουσία του κράτους, καλύπτοντας ταυτόχρονα τυχόν ευθύνες αρμοδίων.

«Rena Dourou ακόμα να παραιτηθείς;;;;; Μαθαίνω για μεγάλες πυρκαγιές και πολλούς νεκρούς στη Καλιφόρνια!!!!!Γιατί δεν έδωσες εντολή εκκένωσης εεε;;;» έγραφε η ανάρτησή του στο facebook προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κόμματα και απλούς πολίτες.

Και συνέχισε με το δικό του τρόπο γραφής: «Υγ.Τα οςα έχετε κανει δυο μήνες τωρα εσείς ως περιφέρεια και το Υπ Υποδομων στο Μάτι γιατι άραγε κανένα συστημικό ΜΜΕ δεν τα λεει;;;; Μόνο τις μερες της τραγωδίας εμπορεύονταν ψεύτικη θλίψη ….».

Έτσι απλά ένα στέλεχος της κυβέρνησης εκτίμησε πως και τη κομματική σύντροφο θα καλύψει και θα αστειευτεί. Είναι δεδομένο ότι επιλέγει να προκαλεί και το κάνει με κάθε ευκαιρία αφού ο αρμόδιος να τον βάλει στη θέση του εμφανίζεται όχι απλά να τον στηρίζει αλλά αρκετές φορές να επιβραβεύει τη συμπεριφορά του. Ακόμη και όταν προαναγγέλλει φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων.

Αυτή τη φορά υπερέβη τα εσκαμμένα. Αστειάκια όταν υπάρχουν νεκροί δεν συνδέονται με τον πολιτικό πολιτισμό αυτής της χώρας. Η εκατόμβη των θυμάτων στο Μάτι δεν μπορεί να δικαιολογήσει καν τέτοιου είδους αναφορές ειδικά όταν προέρχονται από πρόσωπο επιφορτισμένο με την αποφυγή τέτοιων φονικών καταστροφών.

Στη Ν.Δ έκαναν λόγο για κατάντια υπενθυμίζοντας πως Π. Πολάκης και Αλ. Τσίπρας είναι το ίδιο.

Φωτογραφία intime news

Ενδεχομένως τα νέα ήθη και έθιμα στο δρόμο προς τη σοσιαλδημοκρατία να επιτρέπουν τέτοιες συμπεριφορές...