Νέα Δημοκρατία: Το ΑΠΕ όχημα κυβερνητικής προπαγάνδας

Νέα Δημοκρατία: Το ΑΠΕ όχημα κυβερνητικής προπαγάνδας

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σύμφωνα με το οποίο τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ενημερωθεί για την ακύρωση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων.

Παράλληλα, καλεί τη διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει πως είναι αδιανόητο να το χρησιμοποιεί η κυβέρνηση ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Σημειώνεται πως στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν πως υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία να δημιουργηθούν θέματα για ανύπαρκτες εξελίξεις, ενόψει της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία θα αναφερθεί και στο θέμα των συντάξεων.

Ως εκ τούτου, υπενθυμίζουν πως η ΝΔ έχει καταθέσει τροπολογία για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, ενώ τις ξεκάθαρες θέσεις της επανέλαβε και στη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε.

Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η Ν.Δ. τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Έκτοτε, καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς.

Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε τη διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».

Η απάντηση ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εμμένει στις πληροφορίες των συντακτών του από ευρωπαϊκές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες «οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του».

Στο τηλεγράφημα τονίζεται ότι «οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης», χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά στη ΝΔ.