Νέα δικαστική έρευνα από την εισαγγελία Χαλκίδας για την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου

Νέα δικαστική έρευνα από την εισαγγελία Χαλκίδας για την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου

Την παρέμβαση του διευθύνοντος της εισαγγελίας πρωτοδικών Χαλκίδας προκάλεσε η ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη στο facebook για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για την υπόθεση της Energa, Άρη Φλώρου στην οποία αναφέρει πως αποτελεί «γνωμάτευση κατά παραγγελία» και θα τιμωρηθούν αυτοί που την έδωσαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, ο διευθύνων της εισαγγελίας πρωτοδικών Χαλκίδας διατάσσει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση τέλεσης ή μη των εξής αδικημάτων: Για την έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, για ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού για ψευδή αναφορά στην αρχή (δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας), για ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Άρη Φλώρου και για παθητική δωροδοκία επίσης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των γιατρών του ΚΕΠΑ. Παράλληλα παραγγέλλει ειδική πραγματογνωμοσύνη από ανεξάρτητο ειδικό που θα εξετάσει τον Άρη Φλώρο για να πιστοποιήσει την ύπαρξη ή μη αναπηρίας και σε ποιο βαθμό.

Σε ερώτηση γιατί δεν υπήρξε πριν από την παρέμβαση του Π. Πολάκη ανάλογη διερεύνηση της αποφυλάκισης του Α. Φλώρου η απάντηση που δίνουν δικαστικοί κύκλοι είναι πως δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης της γνωμάτευσης του ΚΕΠΑ ο νόμος Παρασκευόπουλου.

«Με το νόμο Παρασκευόπουλου και συγκεκριμένα με την τροποποίηση του άρθρου 110Α του ποινικού κώδικα που αφορά στην υπό όρων απόλυση των κρατουμένων συμβαίνει το εξής. Ο κρατούμενος που έχει συμπληρώσει το 1 /5 της ποινής του και πιστοποιείται απο το ΚΕΠΑ με αναπηρία 67% και άνω αποφυλακίζεται χωρίς να έχει το δικαστικό συμβούλιο που επιλαμβάνεται της απολύσεως του τη δυνατότητα να παραγγείλει πραγματογνωμοσύνη επί της παρουσιαζόμενης αναπηρίας επειδή υπάρχει η πιστοποίηση από το ΚΕΠΑ, ουσιαστικά έδινε στο ΚΕΠΑ υπερεξουσία. Η αμφισβήτηση του πιστοποιητικού απο τον Π. Πολάκη με την ιδιότητα του υπουργού και επειδή είναι γιατρός δίνει τη δυνατότητα να πατήσουμε πάνω σε αυτό και να παρέμβουμε ζητώντας παράλληλα και νέα ειδική πραγματογνωμοσύνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Φλώρος είχε νοσηλευθεί στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού τον Απρίλιο του 2018 πήρε το πιστοποιητικό αναπηρίας απο το ΚΕΠΑ Νίκαιας το υπέβαλε στο δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας και στις 16 Αυγούστου έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του.