ΝΔ: Υπέρ των ανοιχτών σχολείων και κατά της συμφωνίας των Πρεσπών

ΝΔ: Υπέρ των ανοιχτών σχολείων και κατά της συμφωνίας των Πρεσπών

Του Γιάννη Τρουπή

Ξεκάθαρη θέση κατά των καταλήψεων παίρνει η ΝΔ, μετά τα όσα γράφονται και λέγονται τις τελευταίες μέρες με αφορμή τις καταλήψεις στα σχολεία εξαιτίας του σκοπιανού.

Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι «κάποιοι πατριδοκάπηλοι που παριστάνουν τους Πατριώτες καλούν τα παιδιά σε καταλήψεις των σχολείων τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που χειρίζεται η Κυβέρνηση το Μακεδονικό και άλλα εθνικά θέματα». Η ΝΔ τάσσεται κατά των καταλήψεων τονίζονται ότι τα σχολεία πρέπει να είναι πάντα ανοιχτά και όσοι υποκινούν το κλείσιμό τους είναι πολέμιοι της Δημοκρατίας.

«Tα σχολεία πρέπει να μένουν πάντα ανοιχτά και όσοι για οποιονδήποτε λόγο, είτε από την άκρα αριστερά, είτε από την άκρα δεξιά ενθαρρύνουν ή και υποκινούν σχολικές καταλήψεις είναι εχθροί της γνώσης, εχθροί της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και τελικά πολέμιοι της Δημοκρατίας.

Κλειστά σχολεία σημαίνουν κλειστά μυαλά. Είναι προφανές ότι οι μαθητές λαμβάνουν ερεθίσματα και έχουν κάθε δυνατότητα να επιλέγουν πως να αντιδράσουν. Όμως, η ΝΔ είναι εναντίον των καταλήψεων. Δεν θέλει κλειστά σχολεία και ανοιχτά φροντιστήρια. Και προφανώς αυτό δεν αλλάζει καθόλου το γεγονός ότι είναι απολύτως εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι σαφές ότι δε θα ψηφίσει τη συμφωνία ούτε στην παρούσα Βουλή, ούτε στην επόμενη Βουλή. Και ο καθένας μπορεί να κινητοποιηθεί όπως νομίζει αλλά όχι με κλειστά σχολεία. Η Ν.Δ. θέλει ανοιχτά σχολεία και ανοιχτά μυαλά» τονίζουν αρμόδιες πηγές.