ΝΔ: Το υπ. Εργασίας περικόπτει το ΕΚΑΣ οριζόντια για το σύνολο των 250.000 χαμηλοσυνταξιούχων

ΝΔ: Το υπ. Εργασίας περικόπτει το ΕΚΑΣ οριζόντια για το σύνολο των 250.000 χαμηλοσυνταξιούχων

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις … η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έστρωσε το δρόμο για να πάρει πίσω (!) τα 430.000.000 ευρώ από τα 617.000.000 ευρώ, που έδωσε χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς σοβαρούς υπολογισμούς στους συνταξιούχους», σημειώνει ο Νότης Μηταράκης αναφορικά με τις επικείμενες μειώσεις του ΕΚΑΣ.

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ότι «με την υπουργική απόφαση, που ετοίμασε ήδη το Υπουργείο Εργασίας, περικόπτει το ΕΚΑΣ οριζόντια για το σύνολο των 250.000 χαμηλοσυνταξιούχων που το λάμβαναν μέχρι σήμερα. Και οι συνταξιούχοι θα δουν αυτές τις μειώσεις άμεσα: είτε στις συντάξεις που θα λάβουν στις 20 - 22 Δεκεμβρίου, είτε αναδρομικά από τον επόμενο μήνα».

Ο κ. Μηταράκης τονίζει πως «δυστυχώς, αυτός ο λογαριασμός του νόμου Κατρούγκαλου για χιλιάδες συνταξιούχους δεν θα είναι ο τελευταίος» και προσθέτει ότι «ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει να κόβει βασανιστικά τις συντάξεις και να φορολογεί τα εισοδήματα, γιατί δεν έχει κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις. Ούτε ο ίδιος, ούτε οι Υπουργοί του γνωρίζουν πως μπορούν να δημιουργηθούν νέος πλούτος και συνθήκες μόνιμης ανάπτυξης της οικονομίας.

Καταλήγοντας επισημαίνει ότι «το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να διαχειρίζονται και να μοιράζουν τη μιζέρια και τη μοιράζουν σε όλους τους Έλληνες».