ΝΔ: Το σκάνδαλο ΔΕΠΑ αφορά ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, 13:01
-A +A
ΝΔ: Το σκάνδαλο ΔΕΠΑ αφορά ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου

Γ. Σταθάκης, Αλ. Φλαμπουράρης και Γ. Δραγασάκης γνώριζαν για τις διαδικασίες της «παράνομης ανταλλαγής ακινήτων» μεταξύ της ΔΕΠΑ και της ELFE, εταιρείας συμφερόντων Λαυρεντιάδη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ όπως προκύπτει από τα email του Θ. Κιτσάκου που δημοσιεύει «το Βήμα» και η «Καθημερινή» και καταγγέλλει ότι το σκάνδαλο αγγίζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, το οποίο και εξελίσσεται σε κορωνίδα διαφθοράς της κυβέρνησής του.

«Οι σημερινές αποκαλύψεις των εφημερίδων "Βήμα της Κυριακής" και "Καθημερινή" δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι το σκάνδαλο ΔΕΠΑ αφορά ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και σημειώνει ότι οι πρόσφατες αναφορές του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κιτσάκου ότι οι ενέργειες του συντονίζονταν από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη επιβεβαιώνονται πια και με ακλόνητα στοιχεία.

Σύμφωνα με τη ΝΔ «τα πρακτικά συνεδριάσεων του ΔΣ της ΔΕΠΑ και τα emails που δημοσιοποιούνται σήμερα δείχνουν ότι τουλάχιστον τρεις υπουργοί και συγκεκριμένα οι κ. Σταθάκης, Φλαμπουράρης και Δραγασάκης σχεδίαζαν με παράνομο τρόπο την ανταλλαγή συγκεκριμένων ακινήτων σε βάρος του Δημοσίου και σε όφελος της εταιρείας ELFE, ενώ γνώριζαν ότι αυτά ήταν και υπερτιμημένα και κυρίως δεσμευμένα από την Αρχή Καταπολέμησης για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

 «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο για το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο που εξελίσσεται σε κορωνίδα της διαφθοράς της κυβέρνησής του» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και επισημαίνει πως «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά, όταν διώκονται σε βαθμό κακουργήματος 15 άτομα μεταξύ των οποίων και ο κ. Κιτσάκος, τον οποίον ο ίδιος τοποθέτησε στο τιμόνι της ΔΕΠΑ με αποστολή να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κ. Λαυρεντιάδη».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί και ο ίδιος ο πρωθυπουργό οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες «τι είναι αυτό που τους συνδέει με τον υπόδικο επιχειρηματία».

Υπενθυμίζεται ότι Σσε συνέντευξη Τύπου που έδωσε πρόσφατα, ο Θ. Κιτσάκος ισχυρίστηκε ότι γνώριζαν τους χειρισμούς του οι Γιάννης Δραγασάκης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Σταθάκης, Στέργιος Πιτσιόρλας και Θεοδώρα Τζάκρη.

 

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα