ΝΔ: Τιμάμε την επέτειο ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, ενισχύουμε τη θέση της στην Ενωμένη Ευρώπη

ΝΔ: Τιμάμε την επέτειο ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, ενισχύουμε τη θέση της στην Ενωμένη Ευρώπη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 41 χρόνων από την υπογραφή της συμφωνίας ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει πως σήμερα το μήνυμα της αλληλεγγύης και της κοινής αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων στην Ευρώπη είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ενώ η χώρα μας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των θέσεων για το κοινό μέλλον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«41 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Εθνάρχης και Ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την υπογραφή, ώστε η Ελλάδα να ενταχθεί ως δέκατο μέλος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.
 
Η προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΟΚ αποτέλεσε το μεγαλύτερο όραμά του και αποδείχθηκε ιδιαίτερα επωφελής για την πατρίδα μας. Η ένταξη στην ΕΟΚ ισχυροποίησε τη χώρα μας έναντι εξωτερικών κινδύνων, συνετέλεσε στη σταθεροποίηση και στην αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας και βοήθησε στην οικονομική ανάπτυξη.
 
Σήμερα το μήνυμα της αλληλεγγύης και της κοινής αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η Ευρώπη βρίσκεται προ γενναίων αποφάσεων που θα παίξουν ρόλο στο κοινό μας μέλλον, με την Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια στη διαμόρφωση των συγκεκριμένων θέσεων.
 
Τιμάμε σήμερα την ιστορική επέτειο και με αυτοπεποίθηση για τα κεκτημένα μας, ενισχύουμε τη θέση της Ελλάδος στην Ενωμένη Ευρώπη για να βελτιώσουμε τη ζωή όλων των Ελλήνων».