ΝΔ: ΣΥΡΙΖΑ και Λεπέν καταψήφισαν τη νέα Κομισιόν

ΝΔ: ΣΥΡΙΖΑ και Λεπέν καταψήφισαν τη νέα Κομισιόν

Για αντιευρωπαϊσμό κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη στάση των ευρωβουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ψηφοφορία για τη νέα Κομισιόν. Ειδικότερα, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών ακολούθησε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Ομάδας (GUE/NGL), με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, τον Κώστα Αρβανίτη, τον Στέλιο Κούλογλου και την Έλενα Κουντουρά να καταψηφίζουν τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μάλιστα, εξηγώντας τους λόγους της αρνητικής ψήφου σημείωσε ότι η ευρωομάδα δεν θέλει την Κομισιόν να είναι όμηρος των Όρμπαν και Σαλβίνι.

Από την πλευρά της η ΝΔ, σημειώνει πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποκάλυψε για μια ακόμη φορά το αληθινό του πρόσωπο. Το αντιευρωπαϊκό του πρόσωπο».

Και συνεχίζει: «Καταψηφίζοντας τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρέα με την Χρυσή Αυγή, την GUE και την Λεπέν. Με την στάση του απέδειξε ότι ο ευρωπαϊσμός του είναι ένα ακόμη σύνθημα χωρίς αντίκρισμα. Με μια στάση στον Ολάντ (κάποτε Ολαντρέου) για τις αναγκαίες φωτογραφίες, οι δρόμοι του κ. Τσίπρα συναντιούνται με τη Λεπέν».