ΝΔ: Σκιά της σκιάς του ο Τσίπρας 

ΝΔ: Σκιά της σκιάς του ο Τσίπρας 

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σοφία Ζαχαράκη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως «την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις, οι Έλληνες είδαν έναν πρωθυπουργό σκιά της  σκιάς του», όπως είπε. 

Η κυρία Ζαχαράκη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως είπε ψέματα για τη «δήθεν» οικονομική ανάπτυξη επισημαίνοντας πως όλοι οι προϋπολογισμοί του έχουν πέσει έξω. Μάλιστα ως παράδειγμα έφερε τον προϋπολογισμό του 2017 όπου η κυβέρνηση προέβλεπε ανάπτυξη 2,7% και τελικά ήταν 1,5% ενώ το 2018 με πρόβλεψη 2,5% ήταν 1,9%. Η κα Ζαχαράκη κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είπε ψέματα και για τις παροχές, λέγοντας πως έχει επιβάλλει μέτρα ύψους 10 δισ. ευρώ, τα περισσότερα σε έμμεσους φόρους, ενώ έχει επιστρέψει 1 δισ. ευρώ. 

Η εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως είπε ψέματα και για το σκάνδαλο Πετσίτη καθώς, όπως τόνισε, έκανε πως δεν άκουσε. 

«Ρωτάμε ξανά. Σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Τί ακριβώς φοβάται;» διερωτήθηκε. Όπως είπε, πάντως , ο Πρωθυπουργός είπε και μια αλήθεια. «Μας αποκάλυψε πως είναι διάτρητος. Σε αυτό δεν θα τον αμφισβητήσουμε» είπε η κα Ζαχαράκη.

Αναφορικά με τη μείωση του αφορολόγητου η κυρία Ζαχαράκη τόνισε πως είναι ένα μέτρο που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα και το προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την στάση το. «Η ΝΔ το καταψήφισε. Όσα είπε χθες ο κ. Τσίπρας είναι απόδειξη ότι λέει ωμά ψέματα» είπε παρουσιάζοντας την δήλωση του Eurogroup της 5ης Απριλίου όπου και τονίζεται πως οι  ελληνικές αρχές «επιβεβαίωσαν τη γενική δέσμευση για εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων ιδίως όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος » τόνισε χαρακτηριστικά. 

«Η στάση μας είναι αυτονόητη. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην περάσει το αφορολόγητο» επεσήμανε η κυρία Ζαχαράκη. 

Απαντώντας σε ερώτηση για τη Novartis η eκπρόσωπος της ΝΔ την χαρακτήρισε σκευωρία που κατέληξε σε φιάσκο τονίζοντας πως η ΝΔ εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη. «Οποιαδήποτε πολιτική πίεση θα πρέπει να σταματήσει και αναμένουμε αυτά που θα συμβούν. Δεν θα σταματήσουμε όμως να λέμε ότι είναι μια υπόθεση που η κυβέρνηση θέλησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά και το επιχείρημά τους έχει καταπέσει» είπε. 

Αναφορικά με το αξιόχρεο της χώρας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν απάντησε γιατί τα επιτόκια της χώρας παραμένουν σε υψηλό επίπεδο σε σχέση με άλλες χώρες που πέρασαν από μνημόνια. «Η χώρα μας παραμένει υπό της επενδυτικής βαθμίδας. Οι αγορές προεξοφλούν τις εξελίξεις, η επικείμενη εκλογική νίκη της ΝΔ στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ανάκαμψη της οικονομίας πλησιάζει» τόνισε. 

Η Σοφία Ζαχαράκη εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για την τροπολογία που κατατέθηκε για τον ΟΠΑΠ και τον Ιππόδρομο χαρακτηρίζοντάς την σκανδαλώδη και κάλεσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αλέξη Τσίπρα να την αποσύρουν καθώς «συμφέρει επιχειρηματίες που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου»

Διαβάστε ακόμα:

-ΝΔ: Αμηχανία Τσίπρα για Πετσίτη - Παππά