ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: Υιοθετείτε fake news για την ΕΛΑΣ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σφοδρή κόντρα έλαβε χώρα στη Βουλή με αφορμή την καταγγελία φοιτήτριας στην ΑΣΟΕΕ περί αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Την καταγγελία έφερε στη Βουλή ο Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας: «Έχετε ξεκινήσει την επίθεση στην κοινωνία και την κάνετε με αυταρχισμό Πριν λίγο ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια ακόμα καταγγελία. Κατά τη διάρκεια προληπτικού ελέγχου σε μια νεαρή κοπέλα στην Πατησίων της ζητήθηκε να βγάλει το παντελόνι της στη μέση του δρόμου στην Πατησίων. Σταματήστε να στοχοποιείτε τη νεολαία».

Άμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Μπουκώρου ο οποίος καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποίηση της αστυνομίας μέσω της υιοθέτησης fake news. «Το περιστατικό που ακούστηκε πριν δεν ξέρω αν και πόσο ευσταθεί, αλλά ζητώ από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να στοχοποιεί την ΕΛ.ΑΣ, υιοθετώντας άκριτα καταγγελίες και fake news. Και να μη δημιουργεί εντυπώσεις ότι υπάρχει κράτος αυστηρό και αυταρχικό. Το να σέβεσαι τη νομιμότητα, να σέβεσαι τη νεολαία βεβαίως και τους θεσμούς του κράτους, δεν είναι παρανομία, είναι κανονικότητα. Αυτό να το καταλάβατε»,είπε χαρακτηριστικά.

Στον καβγά ενεπλάκη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος σχολίασε: «Μας είπε ότι όλα εξετάζονται υπηρεσιακώς και να μη χτυπάμε την αστυνομία. Νομίζω ότι μετά από αυτή την παρέμβαση η νεολαία μας θα έχει μεγάλη ανακούφιση, που ξέρει πλέον ότι είμαστε στη γη του Κάφκα, όπου κάπου όλα θα εξεταστούν, αλλά υπάρχει λευκή επιταγή στην αστυνομία ενάντια στη νεολαία μας».