Αντιπαράθεση ΝΔ-Μαξίμου για το Σκοπιάνο

Αντιπαράθεση ΝΔ-Μαξίμου για το Σκοπιάνο

Με σειρά ανακοινώσεων κλιμακώθηκε η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών και τα όσα κατήγγειλε χθες στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο πανικός του Μαξίμου προκαλεί πλέον θυμηδία» τονίζει στην τελευταία της ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, που εγκαλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο να μην παραστεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση «οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζουν ήδη από την Κυριακή το βράδυ ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα παραστεί στη Σύνοδο του ΕΛΚ, λόγω του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας».

«Ας μην ανησυχούν, ωστόσο, στο Μαξίμου» συνεχίζει η ανακοίνωση, «μπορεί να μην παραστεί η Νέα Δημοκρατία στη Σύνοδο του ΕΛΚ, αλλά θα παραστεί το ΕΛΚ στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο», προσθέτοντας χαρακτηριστικά «με τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μανφρεντ Βέμπερ και τον εκπρόσωπο της Κομισιόν και του κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτη Σχοινά».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το Μαξίμου υποστήριζε ότι η ΝΔ «δεν τολμά ούτε να επαναλάβει» τα όσα είπε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης περί συναλλαγής του πρωθυπουργού για το Σκοπιανό, αφήνοντας υπονοούμενα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να μην παραστεί το Συνέδριο του ΕΛΚ για αυτό το λόγο.

ΝΔ προς Μαξίμου για Σκοπιανό: Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία είχε σημειώσει πως «ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι» σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Μαξίμου, που ζητούσε απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα όσα κατήγγειλε στη Βουλή. 

Αναλυτικά, σε απάντηση στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι».

Εχθές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα πως αντάλλαξε τη Συμφωνία των Πρεσπών με τις συντάξεις. «Τα δώσατε όλα για την εξουσία», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέδεσε το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων με το Σκοπιανό, τονίζοντας πως η συμφωνία των Πρεσπών ήταν το εισιτήριο για να καταστεί εφικτή η ακύρωση του νόμου που είχε ψηφιστεί και περιελάμβανε μειώσεις στις συντάξεις από την 1/1/2019. Παράλληλα, έθεσε ευθέως προ των ευθυνών του τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως από τη συμφωνία δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα κυρίως λόγω της αποδοχής από την ελληνική πλευρά της ύπαρξης «μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας».