ΝΔ: Προώθηση εξαγωγών και επαγγελματική κατάρτιση ζητούν οι πολίτες για τον αγροτικό τομέα

ΝΔ: Προώθηση εξαγωγών και επαγγελματική κατάρτιση ζητούν οι πολίτες για τον αγροτικό τομέα

Προώθηση των εξαγωγών, και παροχή κινήτρων και την επαγγελματική κατάρτιση για νέους αγρότες για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, είναι οι βασικές προτάσεις όσων συμμετείχαν στο ερωτηματολόγιο της Νέας Δημοκρατίας για το 5ο προσυνέδριο που πραγματοποιείται στη Λάρισα τα αποτελέσματα του οποίου ανακοινώθηκαν με την έναρξη των εργασιών.

Το θέμα του Προσυνεδρίου έχει θέμα τους αγρότες και την περιφερειακή ανάπτυξη και στο ερωτηματολόγιο συμμετείχαν 10.317 πολίτες. οι οποίοι, με βάση τις απαντήσεις τους:

-Θεωρούν ότι έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού πλήττει τόσο την Περιφέρεια όσο και την Αθήνα.

-Υπογραμμίζουν την τεράστια σύγχυση με τις αρμοδιότητες μεταξύ της κυβέρνησης, των δήμων και των περιφερειών.

Επιθυμούν περισσότερη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων.

-Υποδεικνύουν τόσο τους δήμους και τις περιφέρειες όσο και την κυβέρνηση ως συνυπεύθυνους για το πρόβλημα των χωματερών.

-Επισημαίνουν τους πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες οι οποίοι περιορίζουν το εισόδημα των αγροτών.

-Προτάσσουν την προώθηση των εξαγωγών, την παροχή κινήτρων και την επαγγελματική κατάρτιση για νέους αγρότες για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

-Εκτιμούν ότι οι φόροι στα καύσιμα και το κόστος των διοδίων είναι αυτά που δυσκολεύουν τις εγχώριες μετακινήσεις.

-Αναδεικνύουν τα μαθήματα οδικής συμπεριφοράς στα σχολεία και την καλύτερη και συστηματική αστυνόμευση ως τους αποτελεσματικότερους τρόπους για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων, αναδεικνύει για άλλη μια φορά, το θερμό ενδιαφέρον των πολιτών για τα θέματα και αυτού του Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνουν στη ΝΔ.